Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie #2 tijdens Theater Aan Zee 2018
za 28 juli 2018, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #2 Tijdens Theater Aan Zee 2018

Actrice Simone Milsdochter nodigt dichter Kira Wuck uit voor het aperitief. Seppe Van den Berghe maakt tekeningen en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Joost Decorte, leest voor uit eigen werk.

Simone Milsdochter speelde bij de KVS, Theater Antigone, HETPALEIS en Theater Zuidpool … Op televisie was ze te zien in de spannende tv-serie Als de dijken breken. Vorig jaar bracht ze in première De wetten van de menselijke stupiditeit op TAZ. Zij nodigt Kira Wuck uit, onlangs werd haar tweede poëziebundel De zee heeft honger (2018) gepubliceerd. Eerder ontving ze de C.W. van der Hoogtprijs voor haar poëziedebuut Finse Meisjes (2012) en won ze het NK Poetry Slam. Momenteel werkt ze ook aan haar eerste roman. Joost Decorte brengt een selectie uit zijn debuut. Seppe Van den Berghe, die o.a. tekent voor De Standaard Weekend,zorgt voor illustraties bij de gedichten. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's © Merlijn Doomerink, Bas Bogaerts, Ann De Bruyn, Vinck en partners


Een programma van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP.

 

praktische info: 

datum
: zaterdag 28 juli 2018, van 11 tot 12:15 uur 

locatie: KAAP/Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang: € 12 / add € 13
info en ticketswww.theateraanzee.be