Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Bart Stouten & Lucienne Stassaert
za 29 juli 2017,
11u00 - 12u15
Oostende

Apéro Poëzie #2 op Theater Aan Zee 2017

Radiomaker en dichter Bart Stouten nodigt schrijfster en kunstenares Lucienne Stassaert uit. Idwer de la Parra is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Tijdens de voordracht maakt Gerda Dendooven tekeningen. Foto Bart Stouten © Mark Van den Eynde, foto Lucienne Stassaert © Gina G

Bart Stouten is naast vertaler, essayist, romanschrijver en radiomaker bij Klara ook dichter. In zijn meest recente bundel, Middelheim live, staat de complexe interactie tussen beelden en verzen centraal en bouwt hij een woordmuseum voor de lezer. Stouten presenteert Lucienne Stassaert en vertelt wat hij fascinerend vindt aan haar werk. Stassaert schreef een veelzijdig oeuvre bijeen en is tevens beeldend kunstenares. Ze mocht diverse prijzen in ontvangst nemen en wordt ook geprezen om haar vertalingen van o.a. Dickinson, Plath en Hadewijch. Naar aanleiding van haar memoires, Souvenirs, werd een gelijknamig videoportret uitgebracht. 

Idwer de la Parra is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Tijdens de voordracht maakt Gerda Dendooven tekeningen. Dendooven illustreert, schrijft verhalen en doceert grafische vormgeving. Haar illustraties zitten vol absurde humor: Dendooven vertekent de werkelijkheid graag, maar blijft tegelijk herkenbaar. Wat opvalt in haar werk zijn de vreemde composities en bijzondere kleurencombinaties. 

Boudy Verleye beter bekend als Brihang zal u bekoren met een uitzonderlijke muzikaal-verbale West Vlaamse performance.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2016 zijn de bundels van Idwer de la ParraFrank KeizerMustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O.

praktische info: 

datum: zaterdag 29 juli 2017, van 11 tot 12:15 uur
locatie: KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be