Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Peter Verhelst & Rashif El Kaoui
do 27 juli 2017,
11u00 - 12u15
Oostende

Apéro Poëzie #1 op Theater Aan Zee 2017

Acteur Rashif El Kaoui nodigt dichter Peter Verhelst uit. Mustafa Kör is te gast als genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Ingrid Godon maakt live-illustraties. Foto Peter Verhelst © Stephan Vanfleteren, foto Rashif El Kaoui © Danny Willems.

Rashif El Kaoui is acteur en lid van het hiphopcollectief Equal. Hij speelde in theatervoorstellingen van het Arsenaal (Mechelen), fABULEUS (Leuven), HETPALEIS (Antwerpen) en KVS (Brussel). Zijn proza werd vorig jaar bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs. Hij nodigt Peter Verhelst uit, die dit jaar met de dichtbundel Zing Zing (Prometheus, 2016) voor de derde keer de Herman de Coninckprijs won. In januari verscheen Koor, een bloemlezing waarin Verhelst 120 gedichten uit zijn eerder werk selecteerde die met elkaar een nieuwe samenzang aangaan. 

Mustafa Kör is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Ingrid Godon maakt live-illustraties. Godon geniet internationale faam als illustratrice. Haar werk valt op vanwege de poëtische personages en enscenering. Ze mocht al heel wat prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Boekenpauw en een Gouden Griffel. 

Boudy Verleye beter bekend als Brihang zal u bekoren met een uitzonderlijke muzikaal-verbale West Vlaamse performance.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2016 zijn de bundels van Idwer de la Parra, Frank Keizer, Mustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O.

praktische info: 

datum: donderdag 27 juli 2017, van 11 tot 12:15 uur
locatie: KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be