Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Als een Nachtegaal met Kiespijn
do 23 maart 2017, 20u00
Gent

Als een Nachtegaal met Kiespijn - Marcel Worms en K. Schippers brengen Erik Satie

Poëzie is literatuur die ernaar streeft om muziek te zijn – het is een bekende stelling uit de poëziegeschiedenis. Pianist Marcel Worms en dichter K. Schippers kiezen voor een kruisbestuiving van poëzie en muziek in hun programma ‘Als een Nachtegaal met Kiespijn’ rond Erik Satie. Na een tournee in Nederland zijn Worms en K. Schippers met hun unieke programma nu ook te gast in Vlaanderen, in de Gentse Cultuurkapel Sint-Vincent.

Erik Satie (1866 - 1925) was niet alleen een vernieuwend componist, de grenzen verbrekend tussen populaire en hoge cultuur, maar ook schrijver van absurdistische en poëtische teksten. Nederlands dichter K. Schippers brengt zijn vertaling van deze teksten van Satie naar het Nederlands. Pianist Marcel Worms speelt de muziek die bij de tekst hoort, waardoor de literatuur en de muziek van Satie op een unieke manier opnieuw verenigd worden.

Dit programma is de feestelijke afsluiter van de Studiedag Poëzie en muziek, georganiseerd door de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (Vakgroep Letterkunde-Afdeling Nederlands) van de Universiteit Gent, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en Poëziecentrum.

praktische info: 


datum:
donderdag 23 maart 2017, 20 uur
locatie:
Cultuurkapel Sint-Vincent, Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent
toegang:
€12 / €8
reserveren:
via onderstaand inschrijvingsformulier

Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Een organisatie van Poëziecentrum met de steun van de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (Vakgroep Letterkunde-Afdeling Nederlands) van de Universiteit Gent, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: