Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 03 juni 2022, 10u00
do 09 juni 2022, 12u00
Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent

Allegra! Festival van de Zwitserse Literatuur in Poëziecentrum

Poëziecentrum brengt de Dichter des Vaderlands in contact met twee Zwitserse auteurs in het kader van "Allegra! Het Festival van de Zwitserse Literatuur!"

Van 3 tot 9 juni krijgen we Zwitsers bezoek in Poëziecentrum! Rebecca Gisler en Michelle Steinbeck komen samen met Mustafa Kör schrijven in Poëziecentrum! Deze residentie kadert binnen het project "Poethreesome". Daarbij is het de bedoeling dat ze elkaars werk hertalen en vertalen. Zo ontstaan er ongetwijfeld boeiende verbindingen en kruisbestuivingen!

Blijf je graag op de hoogte van de Belgisch-Zwitserse uitwisseling? Volg dan onze Facebookpagina! Deze residentie kadert binnen 'Allegra! Festival van de Zwitserse literatuur.'

Op vrijdag 10 juni vindt het slotmoment plaats in Brussel, in het Bellonahuis. Daar zullen ze hun vertaalwerk van de afgelopen week voordragen o.l.v. Virginie Platteau. Allen welkom om 17 uur! Hier vind je meer informatie terug!

Op woensdag 8 juni geven de drie dichters graag een blik achter de schermen. Dit doen ze tijdens "Poethreesome @VenTuraterras". Rebecca Gisler, Michelle Steinbeck en Mustafa Kör dragen al een vertaald gedicht aan jou voor. Dat doen ze gezellig, op het terras van Café VenTura, bij een heerlijk aperitiefje. Kom gerust langs en geniet van hun meertalige poëzie!

Gratis, Vrijdagmarkt 36 (terras voor Poëziecentrum), woensdag 8 juni om 17 uur.