Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

ten adem - katzenjammer
vr 04 mei 2018, 20u00
Gent

Albumvoorstelling 'katzenjammer' - ten adem

Op vrijdag 4 mei stelt ten adem, de muziekformatie rond podiumdichter Bardthesque, zijn derde album voor in Poëziecentrum: Katzenjammer. Dat verschijnt bij Solidude Records en ligt in het verlengde van de in 2016 gelanceerde tekst- en muziektheatervoorstelling Bastaardt. Ten adem bestaat uit voormalig Letterzetter van Kortrijk Bardthesque (woord), Joshua Dellaert (bas) en Thomas Vanhauwaert (piano).

Het album, getiteld 'katzenjammer', is een ode aan het nachtleven in Gent, waar de groepsleden van ten adem wonen of lange tijd gewoond hebben en repeteren, en Oostende, waar hun roots liggen. Het is het verhaal van verschillende personages die de nacht consumeren op hun manier. De muziek is een eclectische mix van jazz, trip hop, cabaret, reggea, techno, IDM en wat nog allemaal. Bas, woord en piano worden getest op rekbaarheid. Via deze link kun je alvast drie tracks savoureren.

Het trio maakt woordkunst sinds 2007 en vanaf 2008 toert het kriskras door de Lage Landen. Ze sleepten eerder diverse prijzen in de wacht (Mind the Gap (NL), 2de laureaat Karen Vernimmen Prijs, ...) en tekende onder meer present op Theater aan Zee, M-id Zomer Festival, Noorderzon Festival (NL), Geen Daden Maar Woorden Festival (NL) en in de Handelsbeurs te Gent. Op 30 april 2015 debuteerde ten adem met het bibliofiele muziekalbum [tən a.dəm] bij Uitgeverij PoëzieCentrum. In augustus 2018 trekt ten adem op uitnodiging richting Namibië, om daar op Windhoek Woordfees katzenjammer voor te stellen en om er samen te werken met lokale muzikanten en auteurs.

© Foto: Teis De Greve | Vormgeving: Pepijn Haghebaert

Kijk hier voor het Facebookevenement.

praktische info: 

datum: vrijdag 4 mei 2018, 20 uur
locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
reserveren: gewenst via joshua@bisbookings.com

Een productie van ten adem met de steun van Poëziecentrum.