Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

wo 30 november 2022, 19u30
VUB campus Etterbeek, aula Q B - Pleinlaan 2, 1050 Brussel

[advertentie] Poëziefestival - Na dit gedicht is alles anders

Op woensdag 30 november vieren dichters, denkers en doeners de derde verjaardag van de Verklaring van 30 november 2019, een blijvend (en in belang alleen maar stijgend) grassroots humanistisch manifest met krijtlijnen voor een broodnodige maatschappelijke transitie.

Ondertekenaars en sympathisanten van de Verklaring van 30 november verzamelen in aula Q B van de Vrije Universiteit van Brussel en nemen er een bijzonder geschenk in ontvangst. 52 dichters uit het Nederlandse taalgebied scherpten hun pen en lieten de muze binnen, om de (nieuwe) wereld te verbeelden die in de Verklaring wordt geschetst.

Het resultaat is de bundel Het was de achtste dag, uitgegeven door Uitgeverij P i.s.m. het Humanistisch Verbond. De bloemlezing met oorspronkelijke poëzie geschreven in alle toonladders is een mijlpaal in papier: krachtvoer voor de groeiende groep burgers die tegen de tijdgeest in willen blijven geloven in een hoopvolle toekomst, met de krijtlijnen van de Verklaring als leidraad.

Een twintigtal dichters lezen voor uit eigen werk. De gedichten worden afgewisseld met een snedig debat over de rol van kunst en cultuur in processen van maatschappelijke verandering. Het geheel wordt opgeluisterd met fijne muziek (die de woorden laat bezinken) en afgesloten met een receptie – een heildronk op een duurzame(r) toekomst!

Bekijk de gedetailleerde e-flyer met daarin onder andere het complete programma hier.

praktische info: 

Toegang gratis. Inschrijven (verplicht) via deze link.

Meer info: secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren), www.humanistischverbond.be