Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Adieu: Poëzieconcert als vaarwelmoment in tijden van corona - Destelbergen/ Heusden
zo 11 oktober 2020, 11u00
zo 11 oktober 2020, 14u00
Heusden / Destelbergen

Adieu: Poëzieconcert als vaarwelmoment in tijden van corona

Door de coronamaatregelen was afscheid nemen van een overledene extra moeilijk. Twee poëzieconcerten op 11 oktober op de begraafplaatsen in Destelbergen en Heusden bieden iedereen een moment van troost en herinnering. Oud-Dichter des Vaderlands Els Moors, dorpsdichter Nicole Ledegen, sopraan Lieselot De Wilde en pianiste Lies Colman zorgen voor troostende woorden en muziek. 

Het coronavirus maakt onze sterfelijkheid plots heel tastbaar, maar tegelijkertijd maakten de quarantainemaatregelen het onmogelijk samen te rouwen. Wie een dierbare verloor, aan corona of aan iets anders, kon geen normale uitvaart organiseren. Wie een familielid in het buitenland verloor, kon daar niet naartoe reizen. Vrienden en families konden niet samen afscheid nemen. Terwijl we net dan bij elkaar willen zijn. 

Met Adieu willen we dit moment alsnog creëren. Als eerbetoon aan diegenen die we verloren, maar ook als een hulde aan het leven. Omdat verdriet en liefde altijd samengaan, want alleen om hen van wie we hielden, rouwen we. Aan hen koesteren we warme en levendige herinneringen. 

Muziek raakt ons vaak recht in ons gevoel, op een plaats voorbij taal en woorden. En poëzie weet te vatten wat moeilijk zegbaar is. Daarom brengen we ze samen, in de overtuiging dat kunst troost.

Adieu startte in Gent op initiatief van 123-piano met curator Gaea Schoeters. In Destelbergen krijgt dit evenement in de keuze van artiesten een lokale verankeringen.

praktische info: 

datum: zondag 11 oktober 2020 | 11:00 uur (Heusden) / 14:00 uur (Destelbergen)
locatie: Begraafplaats Heusden (11u) | Steenvoordestraat, 9070 Heusden / Begraafplaats Destelbergen (14 u) | Adrien De Grootestraat, 9070 Destelbergen
toegang: gratis
reserveren: verplicht via deze link
meer info: destelbergen.be