Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

lauwereyns_de_smaak1.jpg

De smaak van het geluid van het hart
Poëziecentrum

De smaak van het geluid van het hart. Gedichtendagessay 2011 - Jan Lauwereyns

Waar zit het hart? Het antwoord op deze vraag zal het bijzondere van poëzie aanwijzen, vermoedt Jan Lauwereyns in zijn Gedichtendagessay. Voor De smaak van het geluid van het hart richt hij de aandacht op de meest aangrijpende en persoonlijke dingen, van een hartinfarct tot de gedichten van John Keats. Een onverwachte sleutel vindt hij in de Japanse lettertekens voor 'betekenis'. Drie componenten verenigen zich: smaak, geluid en hart. Poëzie, begrijpt Jan Lauwereyns, is een uniek en zinvol samenspel van proeven, luisteren en voelen, waarbij het hart een cruciale rol speelt.

Dit is het vierde Gedichtendagessay een publicatiereeks waarin een dichter een persoonlijk pleidooi voor poëzie houdt. De eerdere Gedichtendagessays werden geschreven door Paul Bogaert, Luuk Gruwez en Charles Ducal.

Een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum.

Jan Lauwereyns (1069) is neurobioloog, schrijver, dichter en essayist. Hij debuteerde in 1999 met Nagelaten sonnetten, dat werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Jan Lauwereyns woont momenteel in Japan

Auteur/samensteller  Jan Lauwereyns
Jaar  2011
Pagina's  55 pag.
Prijs  € 2,50
ISBN  9789056550844
Type  soft cover