Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

De aangelanden - Paul Demets

Hoe ervaren mensen het leven op het platteland, dat net als in de steden meer dan ooit verandert? Bestaat dat nog: hechte dorpsgemeenschappen, traagheid en stilte? Wordt alles nu beheerst door appartementen, bio-industrie, molens voor windenergie en hoogspanningsmasten? Waarom worden er overal bomen gekapt? Hebben we nood aan poëzie die zich duidelijk uitspreekt in tijden van de groter wordende problemen in de land- en tuinbouw, de toenemende armoede en sociale uitsluiting op het platteland en de klimaatopwarming? Allemaal vragen die Paul Demets zich als plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen stelde.

De aangelanden is een poging om hierop in documentaire poëzie antwoorden te formuleren.

Paul Demets is dichter, poëzierecensent voor De Standaard en voor de poëzietijdschriften Awater en Poëziekrant. In 2011 publiceerde hij de poëziebundel De bloedplek (De Bezige Bij), waarvoor hij de Herman de Coninckprijs 2012 ontving. In 2018 verscheen De klaverknoop (De Bezige Bij), die bekroond werd met de Jan Campertprijs. Met De aangelanden rondt hij zijn aanstelling als de plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen (2016-2019) af. 


 

Publicatiejaar: 2020
Pagina's: 120
Softcover | Afmeting: 17 x 21 cm
ISBN 978 90 5655 358 6
Prijs: € 20


 

Jade van de Moere, studente animatiefilm aan KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gentverfilmde het gedicht 'Bergblauw' uit de bundel: 

 

Bergblauw from Jade van der Moere on Vimeo.

bestel