Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Wo 25 januari 2017: GEDICHTENDAG // Dichters maken de brug met grensoverstijgende poëzie

De komende twee jaar is de Brusselse dichteres én actrice Laurence Vielle ‘Poétesse Nationale’. Ze volgt daarmee Charles Ducal op, die met Bewoond door iets groters zijn spraakmakend mandaat als Dichter des Vaderlands heeft afgerond. Wie konden we in onze taalgrensgemeenten beter uitnodigen op de vooravond van Gedichtendag dan deze twee? Ook Roel Richelieu van Londersele (eerste stadsdichter van Gent), David Giannoni (uitgever en directeur van La Maison de la Poésie d'Amay) en Karel Sergen (Vlaams dichter wonende in Wallonië) lezen voor uit hun werk.

Alle vertalingen worden geprojecteerd. Voor de muziek zorgen Jana Arns en Joris Van Vinckenroye.

Presentatie: Bernard de Coen & Johan Moonens

Voor de voorstelling kan je genieten van een ‘verbroederingsmaaltijd’ met alle dichters. Vanaf 18 uur geniet je van een hoofdgerecht, dessert en een drankje. Vooraf inschrijven is verplicht! Beperkt aantal plaatsen.


praktische info: 


datum:
woensdag 25 januari 2017, 18 uur inclusief diner OF 20 uur, duur: 2 x 45 minuten + pauze
locatie: theaterzaal cc de borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek
toegang:
€ 12 literaire avond, € 13 maaltijd
reserveren: www.ccdeborre.be/gedichtendag, tel. 016 46 14 00

Een organisatie van cc de borre i.s.m. Centre culturel de la vallée de la Néthen, Place aux Livres Beauvechain & l’ASBL Promolecture, Davidsfonds Bierbeek & Masereelfonds Bierbeek, La Maison du Conte et de la Littérature, bibliotheek de borre, Poëziecentrum, Leesgroepen cc de borre en Kom 1 Lundi Kunstgalerij Jodoigne - met ondersteuning van het Vlaams Fonds voor de Letteren.