Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

visuelfiestival2017.jpg

Fiestival *11
Fiestival Maelström

Wo 10 tot zo 14 mei 2017: Maelström fiEstival *11

Onder het thema L'Arcane de la Force start op woensdag 10 mei het elfde Maelström fiEstival in Brussel. Op zaterdag 13 mei staat er een Roue des Poètes  op het OUTdoor-programma met diverse Belgische dichters uit Belgium Bordelio I  en uit de kersverse Belgium Bordelio volume II. Dichter des Vaderlands Laurence Vielle en haar opvolgster Els Moors sluiten het programma af in de Senghor met een eerste performance met hun teksten geschreven tijdens de Ronde van België

fiEstival Maelström is een initiatief van maelstrÖm reEvolution en David Gianonni. Het wil meer zijn dan een poëziefestival; het is zowel een feest als een ontmoetingsplek voor publiek en auteurs in alle mogelijke vormen van ‘poëtische kunst’.

Het festival loopt (als OUTdoor) al sinds 1 mei in de straten van Brussel — en met Laurence Vielle als bijzondere gast daarmee ook op diverse plekken in Vlaanderen dankzij de Ronde van België. Zaterdag 13 mei zal Vielle samen met Els Moors haar eerste indrukken presenteren van haar Ronde, waarbij beide dichteressen de grenzen van hun eigen taalgemeenschap achter zich lieten om het poëtische midden van het land te vinden.

Voor de eerste keer hanteert het festival het principe van de vrije bijdrage.

Het INdoor-programma start op woensdag 10 mei met een prélude “Katch Littéraire” in de Pianofabriek in Sint-Gillis, en van 11 tot 14 mei in Espace Senghor, het Cultureel Centrum van Etterbeek.

Om de recente publicatie van Belgium Bordelio II (copublicatie van l'Arbre à paroles & PoëzieCentrum) te vieren, is er een Roue des Poètes : Les Forces en Jeu, een rondgang met 30 auteurs gegroepeerd op verschillende locaties die culmineert in de cafetaria van Senghor waar Laurence Vielle en Els Moors dit spektakel afsluiten met een performance.

Zondag 14 mei is de slotdag van het festival, dat dit jaar wordt opgedragen aan Benjamin Pottel.

De programmatie bevat ook een Rimbaud-mobiel, een dichtersbanket, een 'therapoetische massage' en kinderanimatie.

Voor meer info en het volledige programma, klik hier.

Een organisatie van fiEstival Maelström met de steun van Poëziecentrum.