Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Versopolis Poetry Talk 2020 - online editie

Het Belgische Versopolis-festival heeft voor deze editie een digitaal jasje aangetrokken. Het idee blijft echter hetzelfde, namelijk nieuw Europees poëzietalent dat zich voor het eerst aan een Nederlandstalig poëziepubliek voorstelt. De Europese gasten van deze editie zijn: Samantha Barendson (Frankrijk), Carmen Camacho (Spanje), Eiríkur Örn Norðdahl (IJsland) en Gjoko Zdraveski (Noord-Macedonië).

 

Vandaag stellen we jullie graag de vier Europese dichters voor door middel van twee Poetry Talks die in goede banen werden geleid door literair journaliste Virginie Platteau.

In de eerste Poetry Talk praat Virginie met Carmen Camacho (Spanje) en Gjoko Zdraveski (Noord-Macedonië).

In de tweede Poetry Talk praat Virginie met Samantha Barendson (Frankrijk)  and Eiríkur Örn Norðdahl (Ijsland).

 Zaterdag 24 oktober volgt dan het tweede luik van de festiviteiten Versopolis x Felix Poetry Festival in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en de Arenberg. Onze Europese gasten krijgen het gezelschap van de Nederlandstalige Versopolis-dichters Moya De Feyter en Nyk de Vries. Joke van Leeuwen houdt een Pleidooi voor Poëzie.

Versopolis is een ambitieus Europees poëzieproject dat heel wat Europese landen en poëziepartners verenigt. België en Nederland worden vertegenwoordigd door Poëziecentrum. Met het project willen de partners de Europese uitwisseling van veelbelovend (jong) dichterstalent bevorderen en een digitaal platform ontwikkelen waar het brede publiek kan kennis maken met de dichters en de poëziefestivals.