Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

LinnHansén

Linn Hansén, Versopolis
Johannes Samuelsson

Versopolis: Linn Hansén (SE)

Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum slaan opnieuw de handen in elkaar. Poëziecentrum huist voor het vijfde jaar op rij een Poetry Talk en in het Felix Pakhuis zal de elfde editie van het Felix Poetry Festival plaatshebben. De Poetry Talk en het internationale luik van het Felix Poetry Festival kan op een invulling rekenen van vier opmerkelijke Europese dichters, waaronder Nurduran Duman.

Linn Hansén
Geboren in 1983 / Zweden

Linn Hansén is een van de meest eigenzinnige stemmen uit het literair levendige Göteborg, in Zuid-Zweden. In haar debuutbundel Ta i trä ('Touch wood') schreef ze over de alternatieve geografie van haar thuisstad. De bundel verscheen in 2008 en werd genomineerd voor de Katapultpriset, een literaire prijs uitgereikt door de Zweedse Schrijversunie. Die organisatie staat jaarlijks in voor de bekroning van het beste Zweedse debuut.

In 2013 werd Hanséns tweede dichtbundel gepubliceerd. Gå till historien ('Turn to history') is een humoristisch onderzoek naar de absurditeit van verhalen waarin haar persoonlijke ‘geschiedenis’ geheel op de achtergrond verdwijnt. De bundel werd in 2018 bekroond met de Poolse Wisława-Szymborska-Prijs. Linn Hansén is vaak terug te vinden op internationale podia. In de voorbije jaren droeg ze gedichten voor in o.a. Oekraïne, Iran, Zuid-Afrika, Macedonië en Slovenië. Verder was ze betrokken bij de organisatie van het Poëziefestival in Götenborg, het Queer Literatuur Festival en het Gothenburg Dance & Theatre Festival waar ze meewerkte aan  de dansperformance ‘I can’t believe it’s not sugar – how to create a modern dance group’. Linn Hansén werkt ook als redacteur voor het culturele magazine Glänta en maakt daarnaast deel uit van de dichterscollectieven Sharks en G=T=B=R=G.

Meer info, foto en gedichten: hier.

Toegang tot de Poetry Talk is gratis. Aanmelden gewenst via events@poeziecentrum.be.
Info en tickets voor het Felix Poetry Festival via Antwerpen Boekenstad.