Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

thumb_196_poet_big.jpeg

Katja Perat
Tihomir Pinter

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Katja Perat (Si)

Binnenkort start de 8ste editie van het Felix Poetry Festival waar u wederom kunt genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Als voorsmaakje stellen wij graag Versopolisdichter Katja Perat aan u voor. Op vrijdag 10 juni kunt u haar live aan het werk zien in het Felix Pakhuis (Antwerpen).

Katja Perat
Geboren in 1988 / Nationaliteit: Sloveens

Katja Perat behaalde een diploma Filosofie en Vergelijkende Literatuur en is tevens postgraduaat studente aan de Faculty of Arts van Ljubljana. Haar poëziebundel The Best Have Fallen (Najboljši so padli, 2011) werd bekroond met een Onderscheiding voor beste debuut. Daarenboven verkoos de Slovenian Literary Critcs’ Association de bundel tot boek van het jaar. In 2014 verscheen haar tweede poëzieboek, Value-Added Tax (Davek na dodano vrednost), dat genomineerd werd voor zowel de Veronika Prijs voor beste poëziebundel als voor de Jenko Prijs (Slovene Writers’ Association). Perat is uitgegroeid tot een herkenbare stem van de jongere generatie dichters dankzij haar boekrecensies voor het AirBeletrina literatuurportaal en het half wekelijks tijdschrift Pogledi. Haar poëzie biedt een kritische kijk op het Sloveense literair establishment, inclusief andere sociale verschijnselen en de bestemming van poëzie en kunst in het algemeen. In de bloemlezing 75 Poems from Dekleva to Perat (75 pesmi od Dekleve do Peratove) zijn gedichten uit haar eerste bundel opgenomen.

Op de website van Versopolis kan je alvast een aantal van haar gedichten (in het Engels) lezen.

Een gedicht van Katja Perat, Mojstrovina/Masterpiece werd verwerkt tot een poëzie-clip:

In onderstaande podcast vertelt Katja Perat honderduit over poëzie, filosofie, Dr.Who, politiek vanuit een Centraal Europees perspectief, ....:

 

 


Boek hier je tickets voor Versopolis @ Felix Poetry Festival op vrijdag 10 juni.