Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

cover_8.png

Terras

Terras #8 Door de nacht

Terras nummer #08 Door de nacht onderzoekt grenzen, de grenzen van de taal, de niet altijd even loepzuivere landsgrenzen en de grenzen van de geest.

Breyten Breytenbach schrijft een nieuwe suite over Cerbère, het Franse grensplaatsje waar vanuit Walter Benjamin zijn vlucht naar de vrijheid begon die eindigde in de dood. Een voorbode van een exodus van zovelen. Ton Naaijkens en Erik Lindner reageren op de Zuid-Afrikaanse dichter.

Ook in dit nummer: het prozadebuut en nieuwe gedichten van Charl-Pierre Naudé. Bernke Klein Zandvoort schrijft over verwantschappen tussen Antonin Artaud en Vincent van Gogh, naar aanleiding van een expositie in Parijs. We brengen een niet eerder in het Nederlands verschenen essay van Herta Müller, Motor, voor Terras vertaald door Ria van Hengel. Er is werk van Afrizal Malna die in de relatief jonge taal Bahasa Indonesia dicht. Beeldend werk is er van Klaas Kloosterboer – ingeleid door een essay van Jurriaan Benschop – en de Zuid-Afrikaanse Sunette Viljoen. En in het nummer staan een groot aantal vertalingen gemaakt door jonge vertalers: Emilia Menkveld, Jolise Volp, Ilse Barendregt, Heleen Oomen, Jeske van der Velden, Anne Lopes Michielsen en Anniek Kool kiezen elk hun eigen literaire grensgebied. Nieuwe gedichten van Mischa Andriessen, K. Michel, Matthew Sweeney, Ron Winkler en Miek Zwamborn. Mischa Andriessen schrijft een essay over Stalker en de Einstürzende Neubauten. Er is aandacht voor het bijzondere boek Van de kaart van Alaister Bonnett. We presenteren de in Zwitserland zeer populaire auteur Perdo Lenz, fragmenten van de Franse dichter Nathalie Quintane en proza van de Deense auteur Dorthe Nors.

Terras #08 Door de nacht is verschenen op vrijdag 29 mei 2015. 192 Blz. ISBN 978-90-5188-101-1.


Goed nieuws, vanaf heden verdeelt de Poëzieshop het tijdschrift Terras in Vlaanderen! U kunt alle beschikbare nummers aankopen in Poëziecentrum, of u kunt hier het gewenste nummer bestellen via het contactformulier. Bestellingen voor Nederland kunnen rechtstreeks op de website van Terras geplaatst worden.

Verkoopprijs: 15 euro

Verzendkost:
4,70 euro