Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

cover_5.jpg

Terras

Terras #5 Maken en breken

Wordt de werkelijkheid zoals we die ervaren door taal gemaakt? Of juist gebroken? Terras #05 staat in het teken van Maken en breken.

Iets maken gaat vaak niet zonder kleerscheuren; de waarde van wat gemaakt wordt, heeft bij een kunstenaar of schrijver niet te maken met geld. Niet zelden lijkt de breuk een definitief einde. Of de breuk het gevolg is van het maken of het maken een gevolg is van het breken is niet eenduidig. Een puzzelend kind heeft de puzzel ook eerst gebroken. Maken en breken zijn actieve begrippen, roepen op iets te ondernemen. Het nummer verwijst in verschillende bijdragen naar het werk van componist, theatermaker en Rasterauteur Dick Raaijmakers. Hij overleed in 2013. Ook in het nummer zit de tijd de schrijvers en hun personages op de hielen. En men verweert zich met taal. De vergankelijkheid mag dan een thema zijn, poëzie en proza zijn de hoopvolle getuigen. Terras #05 Maken en breken is een ode aan het maken en de maker.

Met bijdragen van Wim Brands, Richtje Reinsma, Sanneke van Hassel, Ruth Verraes, Siet Zuijderland, Laurens Ham, Erik Lindner, K. Michel, Arjen Mulder en beeldbijdragen van onder meer Herman van Bostelen, Miek Zwamborn en Ton Zwerver. Met vertalingen van het werk van Guadalupe Nettel (door Melani Reumers), Eduardo Halfon (door Lisa Thunnissen), Jean-Michel Espitallier (door Vicky Francken), Johann Peter Hebel (door Ria van Hengel), Denis Johnson (door Mischa Andriessen), Daniel Falb (door Ton Naaijkens), Henning H. Bergsvåg (door Roald van Elswijk), Cristina Peri Rossi (door Mariolein Sabarte) en Guadalupe Nettel (door Melani Reumers).

Samenstelling: Ruth Verraes. Vormgeving: Herman van Bostelen.

Terras #05 is verschenen in december 2013. 128 blz. ISBN/EAN: 978-90-5188-096-0. Met illustraties in kleur. Paperback, ingenaaid.


Goed nieuws, vanaf heden verdeelt de Poëzieshop het tijdschrift Terras in Vlaanderen! U kunt alle beschikbare nummers aankopen in Poëziecentrum, of u kunt hier het gewenste nummer bestellen via het contactformulier. Bestellingen voor Nederland kunnen rechtstreeks op de website van Terras geplaatst worden.

Verkoopprijs: 15 euro

Verzendkost:
4,70 euro