Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Terras #12 Catacomben

Terras #12 gaat ondergronds, in de veronderstelling dat er in de krochten van de kunst meer valt te halen dan op de bel-etages met hun cleane salons.

Onderaardse literatuur is raadselachtiger, onverwachter en zeker niet keurig. Samen met Aase Berg, Daniel Falb, Tristan Garcia en Yoko Tawada dalen Péter Nádas, Caroline Lamarche en H.C. ten Berge af naar eigen ondergrondse werelden. Daar worden ontdekkingen gedaan, geopolitieke kwesties aangekaart en onvermoede mensen ontmoet zoals de opiumvrouw van Marguerite Young en de man met de magnetofoon, Jean-Jacques Abrahams.

Met oorspronkelijke teksten van Jan Baeke, Ruth Lasters, Erik Lindner en veel nieuwe vertalingen, onder meer van werk van Tomaž Šalamun en Elin Ruuth. In dit nummer is tevens de Terras-lezing van Michael Palmer intergraal opgenomen, die op Poetry International Festival op 1 juni 2017 door de auteur werd uitgesproken. ‘Brief aan Rotterdam’ is een veelzeggend, persoonlijk en uitgesproken essay van de grote Amerikaanse dichter, speciaal geschreven voor Terras en Poetry.

In het dossier ‘Labyrint’ werd aan een aantal schrijvers en dichters uit heel Europa de vraag voorgelegd wat ‘thuis’ in deze huidige, meertalige wereld nog betekent. Deze afdeling is gecureerd door Guido Snel, het nummer als geheel werd samengesteld door Ton Naaijkens en Jeske van der Velden.

Terras #12 verscheen op 1 juni 2017. ISBN 978-90-5188-111-0. 256 blz.

Los nummer:  €15,-

Jaarabonnement: €30,- / €20,- (met 1e jaar studentenkorting)