Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Terras #10 Metalen

Op 7 juni 2016 verscheen Terras #10 Metalen, het jubileumnummer van Terras dat is samengesteld door Miek Zwamborn. Metalen voert langs ijzeroer, moeraserts en klappersteen.

In Metalen worden de ferro-concrete poëzie van Vasily Vasilevich Kamensky aangeboord en de niet gestolde gedichten van Paul Celan gedolven. Marcel Beyer dicht over grafiet, Marcus Roloff ontsteekt De A en de O en Emma Crebolder ontgint de aardpek. Te midden van koperdieven en vergulde plafonds viert Terras het lustrum, met 10 x Nibelungen van Ulrike Draesner, het gecorrodeerde Aliens van Uljana Wolf, de chemische smeltkroes van B. Zwaal, de vurige opsommingen van Gaston Bachelard en de ultieme legering van Arnoud van Adrichem en Jan Lauwereyns.

De lezing Het lange lint van de taal. Over het poëtische van de poëzie van Henk van der Waal, integraal opgenomen in dit nummer werd op vrijdag 10 juni door de auteur uitgesproken in het Rotheater te Rotterdam tijdens Poetry International, met na afloop van de lezing een feestelijke presentatie van het jubileumnummer.

Terras #10 verscheen op 7 juni 2016. ISBN 978-90-5188-106-6. 182 blz.


 

Goed nieuws, vanaf heden verdeelt de Poëzieshop het tijdschrift Terras in Vlaanderen! U kunt alle beschikbare nummers aankopen in Poëziecentrum, of u kunt hier het gewenste nummer bestellen via het contactformulier. Bestellingen voor Nederland kunnen rechtstreeks op de website van Terras geplaatst worden.

Verkoopprijs:  €15,-


Verzendkost:
4,70 euro