Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Rembert De Smet met De poëzie van Waerie op Radio 68

Uit het archief van Poëziecentrum koos Radio 68 dit keer de recente cd De poëzie van Waerie door Rembert De Smet. In de jaren ’70 nam Walter De Buck liedjes van zijn stadsgenoot Karel Waeri in zijn repertoire op. Rembert De Smet koos een andere invalshoek: de zanger, gitarist en componist die in de jaren ’80 bekend werd met 2 Belgen, koos veertien teksten van de negentiende-eeuwse Gentse volkszanger Karel Waeri met een zekere literair-poëtische waarde en bedacht er nieuwe muziek of arrangementen bij.

Radio 68 draait een selectie uit deze cd, aangevuld met poëzie van Charles Ducal, H.R. Holst, Dorothée Solle en Hugues Pernath, plus muziek van 2 Belgen, The Liverpool Scene, Jacob Abel, Vieux Farka Touré, The Fran McGillivray Band en Walter De Buck.

De cd De poëzie van Waerie is ook te verkrijgen in de Poëzieshop!

Uitzending: zondag 15 januari en herhaling op zondag 22 januari 2017, van 8 tot 12 uur op www.radio68.be


Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan via www.radio68.be. Elke zondag van 8 tot 12 uur op www.radio68.be