Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poemtata, Poëziecentrum en de Gentse Feesten 2018: 4 dagen poëzie

Ook Poëziecentrum viert mee tijdens de Genste Feesten: Poemtata voorziet 4 dagen vrolijke poëzie voor alle feestvierders! Op de eerste dag betreden vier totaal verschillende dichters het podium om op een totaal verschillende manier poëzie te brengen. De tweede dag neemt Mensen Zeggen Dingen de boel over met wervelende komedie, spoken word en snoeiharde voordrachten. Op dag drie wordt poëzie in alle toonaarden gezongen in een zinnenprikkelend programma voor minnaars van pittige liedjes en gedichten. De laatste dag brengt dichterscollectief Obsidiaan een totaalprogramma met woord, muziek en beeld!

Zaterdag 14 juli 2018

Dichters onder het Toreken
Twee gevestigde waarden in het dichterslandschap, Geert Van Istendael en Joke Van Leeuwen, delen het podium met twee beloftevolle jonge schrijvers, Carmien Michels (Europees kampioen Poetry Slam 2017, debuutbundel We komen van ver verscheen in 2017) en Maya Wuytack (creatieve duizendpoot: dichter-performer, muzikant, danser, choreograaf, toneelregisseur, beeldhouwer… haar debuut Ontbreekbaarheid verscheen in 2017).

 

Dinsdag 17 juli 2018

Mensen Zeggen Dingen clubshow
Enkel gewapend met microfoon verspreidt Mensen Zeggen Dingen het gesproken woord. Bereid je voor op comedy, spoken word, poëzie, theater, stand up, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Mensen Zeggen Dingen is een programma dat ook het jongere publiek moet bekoren meerdere jonge podiumdichters, hier ligt de nadruk, naast de teksten, vooral op de performance. 

 

Donderdag 19 juli 2018

De lieve ondeugd
Poëzie met een glimlach: de Lieve ondeugd wordt door Walter Evenepoel en Ivo van Strijtem in alle toonaarden bezongen. De zanger en de dichter laten muziek en poëzie los in de speeltuin van de liefde. Gevolg: een zinnenprikkelend programma voor minnaars van pittige liedjes en gedichten, schalks en plezierig, vol afwisseling, kleur en ambiance. Het woord, gesproken of gezongen, gedipt in een pikant erotisch sausje. Moraalridders met het kijvende vingertje zijn uiteraard niet welkom.

 

Vrijdag 20 juli 2018

Obsidiaan
Het jonge dichterscollectief Obsidiaan brengt een totaalprogramma met woord, muziek en beeld, geïnspireerd door het Boek der rusteloosheid van Pessoa, een interpretatie van teksten van een  klassieke dichter door jonge kunstenaars. Reinout Verbeke brengt poëzie met zijn band; Tania Verhelst, Stadsdichter van Brugge, zette dichtregels op tekeningen; Edward Hoornaert bedacht een strakke setlist, en de Gentse Nele Buyst schreef vijf gedichten voor de gelegenheid.


 

Praktisch
datum
: 14, 17, 19 & 20 juli 2018
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: €3,-
reserveren: events@poeziecentrum.be