Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëzieweek 2018: hoogtepunten!

Wij tellen af naar een sprankelende Poëzieweek 2018! Met Gedichtendag gaat op 25 januari 2018 - de laatste donderdag van januari - traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Elk jaar zetten Vlaanderen en Nederland poëzie een week lang in de kijker. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren dan een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Noteer alvast de volgende hoogtepunten in je agenda:

Op woensdag 17 januari 2018 ontvangen we twee genomineerden van de prestigieuze VSB Poëzieprijs 2018 in ons Poëzie rendez-vous: Marije Langelaar & Tonnus Oosterhoff. 

Op dinsdag 23 januari 2018 geven we het startschot van de Poëzieweek met de Startshow 'Wat ons had kunnen zijn' - Peter Verhelst in KAAP | De Werf in Brugge.

Aan de vooravond van Gedichtendag, op woensdag 24 januari 2018, wordt Els Moors aangesteld als nieuwe Dichter des Vaderlands tijdens een Apéro Poésie met Laurence Vielle en Charles Ducal. Dat wordt gevierd met het avondprogramma 'De Ronde van België / Le Tour de Belgique' in de Passa Porta Bookshop.

Op donderdag 25 januari bent u allen welkom tijdens Gedichtendag. 's avonds gaat het poëziefeest verder met 'De oogst van 2017' & de nieuwjaarsreceptie van Poëziecentrum.

Op vrijdag 26 januari kan u de werkweek afsluiten in Oostende tijdens 'Poëzee', een performance speciaal voor de Poëzieweek in de sociale ontmoetingsplaats annex boekencafé ’t Leeshuus.

Op de laatste dag van de Poëzieweek, op woensdag 31 januari 2018, zijn alle kinderen en hun (groot)ouders welkom voor de workshop Toverdieren in Villa Verbeelding in Hasselt.

Diezelfde dag kunt u ook de prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd meemaken in De Rode Hoed in Amsterdam.

Poëzie op school
Peter Verhelst, geschenkauteur van de Poëzieweek 2018, roept alle studenten van de Lage Landen op om zijn gedichten om te zetten naar een kleine of grote vertaling voor de actie Dichter bij Verhelst. Bekijk zijn oproep hier
Iedereen Leest en Stichting Lezen Nederland stelden in samenwerking met Poëziecentrum drie bundels met lestips samen: één voor de basisschool en twee voor de middelbare school.

Poëzie in de boekhandel
Klanten van de boekhandel krijgen in de Poëzieweek bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau (zolang de voorraad strekt). In 2018 wordt het geschreven door Peter Verhelst bij het thema: theater.

Poëzie in de bib
Speciaal voor leden van de bibliotheek schreef dichter-theatermaker Peter Verhelst een gloednieuw gedicht. Tijdens de Poëzieweek 2018 doet de bibliotheek het gedicht als poster cadeau. Vraag ernaar bij je bibliotheek, van 25 t/m 31 januari 2018. Daarbovenop organiseert je bib misschien wel een poëzieactiviteit. Klik hier voor een overzicht van alle (aangemelde) poëzieactiviteiten in Vlaanderen.

Poëzie op de werkvloer
Terwijl je toert van de ene activiteit naar de andere kan je uiteraard niet op kantoor zijn. In stijl laten weten dat je afwezig bent? Plak in je afwezigheidassistent Out of office Poetry! Geen tijd om de telefoon op te nemen? Vervang wachtmuziek door wachtpoëzie! Op de website van Poëzieweek vindt u talrijke tips om uw collega’s of uw klanten te verrassen met poëzie!

Bekijk hier wat de Poëzieweek nog meer te bieden heeft.

Poëziecentrum wenst u een fantastische Poëzieweek toe!