Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

ooghoek.jpg

vzw Màrmelade

Poëtisch slotfeest Ooghoek

Op zondag 8 oktober nemen we samen met de dichteressen Lies Van Gasse en Charlotte Van den Broeck afscheid van Ooghoek. Dan kunt u samen met hen nog een laatste keer dit uniek poëzieproject beleven.
U bent van harte welkom om 15 uur in de Kooldreef in Beernem.
Omstreeks 16 uur is er de afsluiter met een waardig poëtisch slotfeest in de remise op de kasteelsite De Lanier (duivenlokaal ‘Nu of nooit’).

Sinds 2 juli 2017 brengen de twee jonge dichteressen met een indrukwekkend palmares op een heel originele manier literaire pareltjes in Beernem, in een unieke, natuurlijke omgeving. De poëtische installatie Ooghoek, met gedichten van Lies Van Gasse en Charlotte Van den Broeck, is opgesteld in de Beernemse Kooldreef en combineert literatuur met beeldende kunst. Aan de bomen van de Kooldreef hangen gedichten die je gadeslaan of toespreken vanuit hun kastjes. De dichteressen gaan in dialoog met het dorp in al zijn facetten. Met de blik van een buitenstaander en toeschouwer ondernemen ze in de gedichten een tocht door Beernem.

In samenwerking met Poëziecentrum werd ook de dichtbundel Ooghoek uitgegeven.
Het is een bundel die – door zijn universele thema’s – ook los van de kijkkastjes een sterke poëtische publicatie is. Deze bundel is een blijvende herinnering aan de zomer waarin de bomen in de Kooldreef spraken.

U kan uw aanwezigheid bevestigen via de eventpagina op Facebook
MEER INFO

Een organisatie van vzw Mármelade met de steun van Poëziecentrum.