Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Partij voor de Poëzie lanceert affichecampagne voor gemeenteraadsverkiezingen

De voorbije week kon u al kennis maken met de verkiezingscampagne van Poëziecentrum. Ook Partij voor de Poëzie gooit zich in de kiesstrijd met een affichecampagne. Lees hier hun oproep en kom een gratis affiche ophalen in Poëziecentrum

Wij van Partij Voor De Poëzie volgen het hele gebeuren vol verwachting, Het straatbeeld is ondertussen herschapen in een woestijn van bijgetekende, overplakte en gescheurde posters van de heren en dames volksvertegenwoordigers. Een uit zijn voegen barstende bijwerking van de verkiezingskoorts, die wij graag, nu het vijf voor twaalf is, bijsturen met een vleugje poëtische schoonheid.

De vier gedichten die tot nu toe door Partij Voor De Poëzie zijn geschreven (Signaal I & II, Signal I & II) hebben wij op elegante, vooralsnog gave posters laten drukken. Wij nemen onze verkiezingsbelofte 'meer poëzie, altijd, overal' ter harte en voegen de daad bij het woord.

Daarom lanceren wij onze eigen postercampagne die uiteraard tot lang na 14 oktober, wanneer de kaarten opnieuw geschud zijn, zal blijven nazinderen. We lanceren onze campagne op donderdag 11/10/2018. De posters zijn vanaf vandaag beschikbaar in volgende//afhaalpunten

De Groene Waterman Antwerpen
De Raaklijn Brugge
Passa Porta Brussel
Maëlström Brussel
Tropicana Brussel
Poëziecentrum Gent
De Limerick Gent
Boekarest Leuven
De Zondvloed Mechelen
Corman Oostende
Het Leeshuus Oostende

en wellicht nog andere toonaangevende boekenwinkels. 

Wij zullen de lijst aanvullen en deze op de website van onze partner Vonk & Zonen zetten.

De posters worden tevens thuisbezorgd aan onze leden. Om lid te worden dient men een partijkaart van Partij Voor De Poëzie aan te schaffen ter ondersteuning van de partijwerking. Dit kan via de website www.vonkenzonen.be . Deze partijkaart geeft recht op alle gepamfletteerde gedichten en tevens de splinternieuwe posters van PVDP.

Na het schrijven en verspreiden van Signaal/Signal I & Signaal/Signal II is dit de derde actie van Partij Voor De Poëzie.Partij Voor De Poëzie is een initiatief van ondertussen meer dan veertig dichters waarvan de meesten anoniem wensen te blijven. Het is onze bedoeling dat er meer poëzie in het straatbeeld opduikt. Ook in 2019 plannen wij verdere acties.
Wij zijn nog steeds op zoek: Geef ons een muur! Een pand! Een appartementsgebouw! Overal waar men ons vraagt zullen wij op eenvoudig verzoek poëzie aanbrengen.