Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

mustafa_kor_ddv_-2.jpg

(c) Bert Potvliege
Bert Potvliege

Mustafa Kör is de nieuwe Dichter des Vaderlands en schreef zijn eerste gedicht!

Twee dagen na Wereldpoëziedag, op woensdag 23 maart, is het zover: Carl Norac geeft de fakkel als Dichter des Vaderlands door aan Mustafa Kör. De officiële aanstelling van Mustafa Kör gaat door in de Plantentuin van Meise. Daar leest hij zijn eerste gedicht voor en vertelt hij de genodigden meer over zijn plannen als Dichter des Vaderlands de komende twee jaar. Het volledige programma ontdek je hier.

Vanaf 23 maart 2022, zal de missie van Mustafa Kör er gedurende twee jaar in bestaan om gedichten te schrijven, geïnspireerd door heel het land, zijn geschiedenis en actualiteit. Hij zal het Belgische publiek beter leren kennen, en kijkt in het bijzonder ook uit naar diverse projecten die de maatschappelijke waarde van zijn poëzie aantonen.

In zijn eerste gedicht richt Mustafa Kör zich 'tot u'. Want poëzie is er voor iedereen. Je leest zijn eerste gedicht hier. Benieuwd naar onze nieuwe Dichter des Vaderlands? Je leest hier meer over Mustafa Kör. Meer info over het project Dichter des Vaderlands? Die vind je hier!

Vertaling naar het Frans: Pierre Geron, Katelijne De Vuyst en Danielle Losman, Brussels Vertalerscollectief.
Vertaling naar het Duits: Isabel Hessel i.s.m. het Brussels Vertalerscollectief.