Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

prv_van_niekerk_fb.jpg

Poëzie Rendez-Vous
Simone Scholz

MARLENE VAN NIEKERK op Radio 68

Het Poëzie rendez-vous van 21 september 2016 in Poëziecentrum bracht ons niemand minder dan de internationaal gelauwerde Zuid-Afrikaanse critica, romanschrijfster en dichteres Marlene van Niekerk. Omdat ze opgroeide middenin de natuur, behandelen veel gedichten de fauna en de flora, vaak als partiële klankpoëzie, wat een metaforische interpretatie echter niet uitsluit.

Haar fragiele en ogenschijnlijk onschuldige observaties, maken inderdaad integraal deel uit van deze progressieve Afrikaanssprekende blanke, die met scepsis en argwaan over de evolutie in haar land dicht. Dat doet ze  soms expliciet, bijvoorbeeld met een hulde aan Mandela, soms onrechtstreeks via anekdotiek. Marlene van Niekerk las voor in het Afrikaans, gevolgd door de Nederlandse vertaling gebracht door Stefaan Goossens. Radio 68 brengt in deze uitzending een eerste selectie.

Uitzending: zondag 8 januari 2017, 8 tot 12 uur.


 

Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan via www.radio68.be. Elke zondag van 8 tot 12 uur op www.radio68.be