Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Kinderpoëzie in de klas - lestips!

Heb jij al gehoord van de Poëziesterren? Om bijzondere kinderpoëzie in de kijker te zetten, ontwikkelden CANON Cultuurcel en Poëziecentrum de Poëziesterren. Tijdens dit tweejaarlijks klasproject lezen de kinderen van de basisschool gedichten die door een vakjury worden geselecteerd.

Per graad zijn er vijf gedichten waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Je ontvangt de 5 gedichten en een gedetailleerde lesbrief zodat je vlot aan de slag kan met de klas! Elke dag van de stemweek lees en bespreek je een gedicht met de klas. Op het einde van de week bepalen de kinderen welke gedicht hun favoriet is en bekronen ze dit met een Poëziester.

Maar liefst 8360 jonge lezers stemden tijdens de vorige editie mee!

Fraai vormgegeven door illustrator Mattias De Leeuw werden de gedichten op poster gezet. Iedere school (hoofdvestigingsplaats) in Vlaanderen en Brussel kreeg de posters toegestuurd. Op die manier hopen we jeugdpoëzie een prominente plaats te geven op school.

Je kan de posters van het schooljaar 2015-2016 bijbestellen via shop@poeziecentrum.be (€ 9,50 voor 4 posters inclusief verzendingskosten).

We ontwikkelden per gedicht leuke lestips om er mee aan de slag te gaan in de klas:

Jeugd en Poëzie maakte een lesmap bij de dichtbundel Doodgewoon van Bette Westera, winnaar van de tweede Gouden Poëziemedaille.

De Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren zijn een tweejaarlijks event. De volgende editie is voor het schooljaar 2017-2018. Inschrijven kan dan via Poëziecentrum.