Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Els Moors is de nieuwe Dichter des Vaderlands

Net voor de aanvang van de Poëzieweek, op 24 januari 2018, werd Els Moors officieel aangesteld als nieuwe Dichter des Vaderlands. Ze volgt daarmee de Franstalige Laurence Vielle op en is de derde dichter in het rijtje, voor Laurence was er Charles Ducal, die zich in België Dichter des Vaderlands mag noemen.

Laurence Vielle nam tijdens een speciale Apéro Poésie in het internationale literatuurhuis Passa Porta afscheid van de rol die ze twee jaar lang met verve invulde. Ze sprak er haar laatste woorden uit als Dichter des Vaderlands en lanceerde nog een allerlaatste gedicht, 'Brief aan Brussel'. Els Moors (Poperinge, 1976) neemt de fakkel van haar over en je kan hier haar eerste gedicht als kersverse Dichter des Vaderlands al lezen. Een stevige aanvaardingsspeech leidde haar gedicht in. Laurence blijft wel ambassadrice van Els.

Al Els' nieuwe gedichten die ze schrijft als Dichter des Vaderlands verschijnen integraal op de website. Wil je meer weten over Els Moors? Kijk dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste updates over de Dichter des Vaderlands? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Foto: © Guy Kokken