Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Draag bij aan een spannende bundel essays over poëzie

Het uitgeven van poëzie staat onder druk, van essays nog meer en van essays over poëzie misschien wel het meest, daarom doen we graag een beroep op u!

In Geachte afwezigen, onderzoekt Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek houdt zich bezig met een gemis, bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van het postmodernisme heeft veroorzaakt. Hoe het contact met de werkelijkheid te herstellen, hoe de realiteit weer tot aanwezigheid te brengen in ons voelen en denken, is de inzet van dit boek. De auteur herkent zijn strijd bij dichtende generatiegenoten en zoekt steun bij een voorgaande generatie.

Het uitgeven van poëzie staat onder druk, van essays nog meer en van essays over poëzie misschien wel het meest, daarom doen we graag een beroep op u! Poëziecentrum geeft begin december 2017 Geachte afwezigen, van Peter van Lier uit. Draag voor 15 november 2017 financieel bij op een van de volgende vijf wijzen om deze bundel te verwezenlijken.

1: Voor 50 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten

2: Voor 70 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en je ontvangt De voedselbank, een kleine bundel met columns over de rol van kunst in crisistijd van de hand van Peter van Lier (speciale editie, niet in de handel)

3: Voor 100 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en je ontvangt De voedselbank, en de gedichtenbundel Hoor, van de hand van Peter van Lier

4: Voor 200 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en kan je als persoon of organisatie Peter van Lier uitnodigen om een lezing te houden over dit boek, eventueel aangevuld met poëzie van eigen hand (exclusief reiskosten).

5: Voor 300 euro kan je een gesigneerd exemplaar ophalen in Poëziecentrum of laten opsturen tegen verzendkosten, en kan je Peter van Lier een opdracht geven tot het schrijven van een gedicht over een door u gewenst onderwerp, mits het niet om een verjaardagsgedicht of in memoriam gaat. Het gedicht zal in handschrift worden toegezonden.

De mensen en instanties die bijdragen aan de totstandkoming van deze uitgave zullen worden vernoemd in de uitgave.

Hoe  teken ik in op deze bundel?

Teken in via het webformulier, per mail ontvangt u als reactie de betalingsopdracht voor uw optie om deze bundel te steunen.

Peter van Lier (1960) studeerde filosofie en ontwikkelde zich daarna als dichter en essayist. In 1994 verscheen het filosofische essay Van absurdisme tot mystiek, in 1995 zijn eerste gedichtenbundel Miniem gebaar (Prijs van de Vlaamse Gids). In 1998 volgde Gegroet o... (Jan Campertprijs) Daarna verschenen nog vier poëziebundels, waarvan de laatste in 2016 verscheen onder de titel Laaglandse remedies.