Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dichttalenten uit Gent door naar VERS finale in Amsterdam

Julie Lorrez en Semih Ucak van het Atheneum Gentbrugge, Julie Devos van het Sint-Pietersinstituut en Sarah Tutélaire van het Atheneum Wispelberg zijn de trotse winnaars van de VERS PoëzieRevue die op 25 februari plaatsvond in het Arca-Theater in Gent. Dat maakte juryvoorzitter en VSBPoëzieprijsgenomineerde Maud Vanhauwaert aan het einde van een afwisselende literaire show bekend. Deze jonge talenten gaan door naar de grote VERS finale op 31 mei 2016 in het Compagnietheater in Amsterdam.

Voorafgaand aan de VERS PoëzieRevue schreven ruim 170 scholieren hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2016: hét poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Een selectie van de zelfgeschreven gedichten was te horen tijdens de VERS PoëzieRevue

Tussen de voordrachten van de jongeren door werd het jonge publiek getrakteerd op diverse optredens. Zo was er urban dance van Turn it Loose, bracht Maud Vanhauwert haar poëzie ten tonele en trad zangeres Nele Needs a Holiday op. Rick de Leeuw presenteerde de show, met live muziek van drummer Marnix Stassen en DJ Bauke Moerman.

Naast Maud Vanhauwaert bestond de jury uit Sieglinde Vanhaezebrouck van Poëziecentrum Gent en Carlien Coppieters van Jeugd en Poëzie.

De VERS Revue in Gent werd georganiseerd in samenwerking Dienst Cultuur Stad Gent en PoëzieCentrum Gent. VERS 2016 is: een internationale poëziemanifestatie voor kinderen en jongeren door heel Nederland en Vlaanderen met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Voor jongeren in België presenteert School der Poëzie in VERS een speciaal poëzieproject rond de Herman De Coninckprijs 2016.


VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds. In Vlaanderen wordt het initiatief ondersteund door Poëziecentrum en in Antwerpen door Villanella. Met dank aan de Taalunie.