Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dichters in de lucht: Willem M. Roggeman

Voor aflevering 12 van 'Dichters in de lucht' presenteert Radio 68 het volledige luisterboek Blue Notebook van Willem M. Roggeman (1935, BE).

“De bundel Blue Notebook is dus een ode aan de jazzmuziek, of jazzmusici. Het zijn vaak dezelfde namen die je overal weer tegenkomt en die de geschiedenis van jazz hebben bepaald. Bekende namen defileren hier, die boven de anderen uitstaken of vernieuwend waren, die durfden en grenzen verlegden, al zijn er zo vele anderen die in het donkere landschap van de muziek niet wisten te overleven, niet sterk genoeg waren. Jazz heeft roots in de slavernij, de rassendiscriminatie in het Zuiden, vernedering en achteruitstelling, daarnaast waren er de kleine clubs en cafés waar muzikanten broederlijk tot in de vroege uurtjes speelden”. - Guy Van Hoof over dit werk van Roggeman

Radio 68 draait de volledige cd (2006, Ars Audio) waarop de dichter voorleest onder muzikale ondersteuning van Paul van Gysegem.

Eerste uitzending: zondag 28 mei, 8 tot 12 uur (Willem M. Roggeman om 11 uur)
Herhaling: woensdag 31 mei, 12 tot 20 uur (Willem M. Roggeman om 15 en 19 uur), zondag 4 juni, 8 tot 12 uur (Willem M. Roggeman om 11 uur), woensdag 7 juni, 12 tot 20 uur (Willem M. Roggeman om 15 en 19 uur)


Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan elke zondag van 8 tot 12 uur op via www.radio68.be.