Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dichters in de lucht: Ruth Lasters en Hannah van Binsbergen

Voor aflevering 10 van Dichters in de lucht presenteert Radio 68 twee exclusieve voorleessessies met Ruth Lasters en Hannah van Binsbergen. De opnames werden gemaakt tijdens het Poëzie rendez-vous VSB-special met Hannah van Binsbergen en Ruth Lasters op 18 januari 2017.

Hannah van Binsbergen (1993, NL) publiceert sinds 2010. In 2016 debuteerde ze met Kwaad Gesternte en won daarmee de VSB-poëzieprijs. Ze is de jongste winnaar tot nog toe én het werk is het eerste debuut dat deze prijs won. Dit jaar sleepte ze met de bundel tevens de Herman De Coninckdebuutprijs in de wacht.

Ruth Lasters (1979, BE) debuteerde in 2006 met haar roman Poolijs en in 2007 als dichter met haar bundel Vouwplannen. Voor haar tweede bundel, Lichtmeters, won ze in 2016 de Herman De Coninckprijs. Tussendoor verschenen nog de romans Feestelijk zweet en Vlaggenbrief.

Tijdens het Poëzie Rendez Vous in Poëziecentrum sprak critica Sarah Vankersschaever met beide dichteressen, die achteraf exclusief een onderhoud hadden met Radio 68 en voorlazen uit eigen werk.

Uitzending
zondag 30 april 2017, 8 tot 12 uur (Ruth Lasters en Hannah Van Binsbergen  om 11 uur)  
Herhaling:
woensdag  3 mei, 12 tot 20 uur (Ruth Lasters en Hannah Van Binsbergen  om 15 en 19 uur)  
zondag 8 mei, 8 tot 12 uur (Ruth Lasters en Hannah Van Binsbergen  om 11 uur)   
woensdag 10 mei, 12 tot 20 uur  (Ruth Lasters en Hannah Van Binsbergen  om  15 en 19 uur)

Voor de uitzending van 15 mei staat HH Ter Balkt op het programma.


Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan elke zondag van 8 tot 12 uur op www.radio68.be