Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

CLAUS 2018

Op 19 maart 2018 is het tien jaar geleden dat dichter, schilder en filmmaker Hugo Claus overleed. Talloze literaire en culturele organisaties grijpen die gelegenheid aan om de auteur en zijn werk dit jaar nog eens extra in de kijker te zetten. 

Het werk en leven van deze veelzijdige en meest bekroonde auteur uit het Nederlandse taalgebied wordt in de maand maart op heel wat plekken gevierd. Zo kan je in Brussel terecht in BOZAR voor de expo Hugo Claus con AmoreIn Cinamatek kan je terecht voor de Kleine Reeks, een serie films van en voor Claus, door Marc Didden samengesteld, parallel aan de expo in BOZAR. Op 15 maart organiseren de KANTL en Poëziecentrum een lezing van de klassieker De Oostakkerse gedichten in het bijzijn van Clauskenner professor Georges Wildemeersch. In Antwerpen kan je in het Letterenhuis de tentoonstelling Achter vele maskers bezoeken waarin curator Hilde van Mieghem het werk én de mens Hugo Claus tracht te belichten. 

Maar dat is nog lang niet alles! Kijk hier voor een volledig overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd in het kader van het Claus-jaar 2018.