Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Charlotte Van den Broeck wordt eerste festivaldichter van Theater Aan Zee

Charlotte Van den Broeck (1991) wordt festivaldichter op TAZ#2017! Zij verhuist deze zomer tijdelijk naar Oostende om rond te zwerven op het kunstenfestival. Zo laat zij zich elke festival-dag inspireren voor een impressie van Theater Aan Zee in de vorm van een gedicht. Zij zal dagelijks een gedicht afleveren dat voor het publiek en voor iedere inwoner van Oostende zal te zien en te lezen zijn in de Poëziedreef, een plek in het Leopoldpark waar enige stilte heerst, vlakbij centrale meetingpoint 'Café Koer'. Ook zal Van den Broeck het resultaat van haar dichtwerk dagelijks in primeur aan het publiek voorlezen, de avond voor het gedicht op het terrein wordt ingeplant, op een intieme locatie op het festival. Foto © Koen Broos.

Charlotte Van den Broeck (1991) volgt momenteel de opleiding woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en studeerde voorheen Engels en Duits aan Universiteit Gent. Ze stond in 2013 in de top honderd van de Turing Gedichtenwedstrijd en haalde de finale van DichtSlamRap. Van den Broeck maakte deel uit van het Kempisch Collectief Dichterbij en werkte mee aan het project 10 op de Schaal van Dichter. Ze had haar eigen podium “gedempte tongen” in café Cabron in Antwerpen samen met Jeugd en Poëzie.

In 2015 debuteerde Van den Broeck bij De Arbeiderspers met Kameleon, ‘een roadtrip naar een mogelijke vrouwelijke identiteit, die ergens tussen lichaam en taal geconstrueerd wordt’, waarvoor ze de Herman de Coninck Debuutprijs kreeg. Van den Broeck treedt op als Lulu Wedekind in het Poëziebordeel, een initiatief van VONK & Zonen. Ook tourde ze mee met Saint Amour, een initiatief van Behoud de Begeerte. Van den Broeck mocht de 33ste Nacht van de Poëzie in Utrecht afsluiten, waardoor ze ook de 34ste editie in 2016 mocht openen. Datzelfde jaar opende ze, als jongste gastlandspreker ooit, samen met Arnon Grunberg, de Frankfurter Buchmesse. Een literaire tournee in Londen is een voorbeeld van de toegenomen internationale belangstelling voor haar werk. Haar tweede bundel Nachtroer, ‘gedichten [die] worden aangedreven door een diep verlangen naar ontheemding, verdwijning, naar een opgaan in de permanente stroom van het tomeloze leven’, verscheen in januari 2017.