Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

bk_poetry_slam_2017.jpg

Creatief Schrijven vzw

Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2017

Op 28 oktober strijden de 11 beste slammers van ons land om de titel van Belgisch Kampioen Poetry Slam in het Kaaitheater in Brussel. De voltallige jury is bekend: Slongs Dievanongs, Joost Vandecasteele, Martha Canga Antonio (actrice film Black), Antoine Boute (dichter), Gia Abrassart (journalist) en Samira Hmouda (medewerker Pianofabriek). Zij beslissen wie de nieuwe Belgisch Kampioen Poetry Slam wordt. Aan het kampioenschap nemen 6 Nederlandstalige en 5 Franstalige slammers deel. Minister Sven Gatz reikt omstreeks 22u de prijs uit. Creatief Schrijven vzw coördineert het Belgisch Kampioenschap voor de zesde keer. Het event is gratis.

“Een boksmatch met woorden”, dat is hoe je een Poetry Slam het best omschrijft. Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, coördineert het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam voor de zesde keer en geeft hiermee een kans aan podiumdichters. Dankzij een divers palet aan slammers belooft het ook dit jaar weer een spannende finale te worden. “Poetry Slam is mijn middel om te revolteren, te zeggen wat er in mij leeft en een duidelijke boodschap over te brengen over wat er mis is in deze wereld”, zegt Giovanni Centola, de huidig Belgische Kampioen Poetry Slam.

Praktisch

Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2017

Zaterdag 28 oktober om 19u

Waar? Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel

Gratis

Presentatie van de finalisten: www.beslam.be

Het BK Poetry Slam 2017 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en geniet steun van Kaaitheater, Pianofabriek, Urban Woorden, De Wolven van La Mancha, YOS, Lezarts Urbains, Vlaanderen, Bruzz, Brusselfonds, La Zone, GoSlam, enV.I.E.S en Poëziecentrum.