Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Beeldspraak Klassiekers - aflevering 5: Antjie Krog - Ma

Beeldspraak-Klassiekers is een podcast van Poëziecentrum. In elke aflevering praten we met een kenner over een iconisch gedicht uit de wereldliteratuur. Waarom is dat zo gekend en geliefd, wat maakt dat deze verzen in het geheugen gegrift blijven?

In deze aflevering praat de Zuid-Afrikaanse dichter en auteur Antjie Krog met Yves T'Sjoen (UGent) over het gedicht 'Ma', dat in Zuid-Afrika een ware cult-status heeft

 

Antjie Krog (1952) is een internationaal gerenommeerde Zuid-Afrikaanse auteur en academica. Ze is door de universiteit Gent aangesteld als de eerste Writer in Residence (najaar 2021). Krog is eveneens verbonden als buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Wes-Kaapland. Bovendien staat ze al meer dan vijftig jaar bekend als een politiek geëngageerde schrijfster. Haar poëzie wordt tevens internationaal geprezen.

Yves T'Sjoen is hoogleraar moderne Nederlandse literatuur en Afrikaanse literatuur aan de UGent. Hij is als buitengewoon hoogleraar ook verbonden aan het Departement Afrikaans en Nederlands van de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika). Hij is bestuurslid van de Gentse onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen. Hij is gespecialiseerd in moderne poëziestudie, editiewetenschap en Afrikaanse literatuur.

Je kan deze aflevering beluisteren via Soundcloud, Spotify, Itunes, Castbox en Google Podcast.