Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Beeldspraak - aflevering 12: Patrick Conrad - Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten.

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat literatuurhistoricus en stichtend redacteur Manu van der Aa met Patrick Conrad over zijn nieuwe dichtbundel Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten (Uitgeverij Vrijdag, 2022).

 

 

Patrick Conrad is een Vlaams dichter, scenarioschrijver, filmregisseur, schrijver van (misdaad)romans en beeldend kunstenaar. Hij was met Nic van Bruggen medestichter van het Antwerpse dichtersgenootschap Pink Poets (1972-1982). Hij debuteerde in 1963 met Cezar en Jezabel. In 2015 werden al zijn tot dan toe verschenen gedichten verzameld in As, dat bij Poëziecentrum verscheen. In het voorjaar van 2022 verschijnt zijn nieuwe bundel Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten, de aanleiding voor dit gesprek.

Manu van der Aa is als literatuurhistoricus verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Hij is stichtend redacteur van het literair-historisch tijdschrift Zacht Lawijd. Hij publiceerde over o.a. E. du Perron, Michel Seuphor, Gerard Walschap, Alice Nahon en Paul-Gustave van Hecke. Hij werkt aan de biografie van Patrick Conrad. Zijn biografie van Alice Nahon, 'Ik heb de liefde liefgehad'. Het leven van Alice Nahon (2008) werd bekroond met de prijs voor letterkunde van de provincie Antwerpen.

Veel luisterplezier!

De nieuwe bundel van Patrick Conrad, Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten, is verkrijgbaar via onze webshop!