Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Anne de Vries overleden

Op nieuwjaarsdag 2018 is Anne de Vries jr. overleden op 73-jarige leeftijd. Hij was de zoon van Anne de Vries sr., die grote bekendheid verwierf met zijn streekromans over de Drentse jongen, Bartje.

Anne de Vries jr. was conservator bij het Letterkundig Museum (Den Haag) en docent jeugdliteratuur aan de Vrije universiteit Amsterdam. Hij stelde tal van bloemlezingen samen met kindergedichten, o.a. Van Alpen tot Zonderland  (2000), Voor de kleine Poppedeine en de grote Bimbam. Rijmpjes en versjes voor baby's en peuters (2002), Als heel de wereld een appeltaart was. Rijmpjes en gedichten voor kleuters (2003) Mijn moeder heeft de pee aan mij. Nederlandse kinderrijmen (2015).

Hij promoveerde in 1989 met Wat heten goede kinderboeken? Opvattingen over kinderliteratuur in Nederland sinds 1880. In 2015 verscheen nog Meisje, kun je wel jokken? Achtergrond en betekenis van de Nederlandse kinderrijmen.

Alle bloemlezingen en de hierboven geciteerde secundaire literatuur van Anne de Vries zijn raadpleegbaar in het documentatiecentrum van Poëziecentrum. Mijn moeder heeft de pee aan mij en Meisje, kun je wel jokken? zijn nog te koop in de poëzieshop.