Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

22.jpg

Jess De Gruyter

Aftermovie van de avond met Tom Lanoye en Antjie Krog

Op 27 oktober 2021 waren Tom Lanoye en Antjie Krog te gast in Theater Tinnenpot te Gent. Het was een prachtig gesprek over taal en poëzie, met even prachtige muziek van het Cula Mzansi kwartet. Wil je de avond (her)beleven? Bekijk dan deze mooie aftermovie door Jess De Gruyter en dompel je nog eens onder in de sfeer van de avond!

 

Antjie Krog (1952) is een internationaal gerenommeerde Zuid-Afrikaanse auteur en academica. Ze is nu door de universiteit Gent aangesteld als de eerste Writer in Residence. Krog is eveneens verbonden als  buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Wes-Kaapland. Bovendien staat ze al meer dan vijftig jaar bekend als een politiek geëngageerde schrijfster. Haar poëzie wordt tevens internationaal geprezen. Krog wordt al jaren getipt als kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur.

Tom Lanoye (1958) is een Vlaamse dichter, columnist, romancier, scenarist en theaterauteur. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs in zowel Nederland als België. Werken als Kartonnen DozenMamma MedeaTen Oorlog en Sprakeloos klinken vast bekend in de oren. Tom Lanoye en Antjie Krog zijn oude vrienden die al vaker samen een podium hebben gedeeld. 

 Yves T'Sjoen, hoogleraar moderne Nederlandse literatuur en Afrikaanse literatuur aan de UGent, was eveneens van de partij. Een streepje muziek werd voorzien door het 'Cula Mzansi' kwartet. Het viertal bestaat uit vier individuele vocalisten: Stella Khumalo, Vus'umuzi Nhlapo, Duduzile Majola en Vuyo Tshuma. Alle vier wonen ze in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Bekijk de prachtige aftermovie:

 

In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit, Universiteit Gent en Poëziecentrum.