Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Activiteitenkalender voorjaar 2019

Benieuwd naar een nieuw (voor)jaar vol poëzie? Haal je poëzie-agenda alvast boven en ontdek wat Poëziecentrum je dit voorjaar te bieden heeft! Onze gedrukte kalenders met ons najaarsprogramma zijn gearriveerd! Hier kan je de kalender digitaal bekijken, de gedrukte versie is steeds te verkrijgen in Poëziecentrum. 
Wat mag je verwachten?

We bundelen de krachten voor enkele speciale projecten:
We trappen het voorjaar af met een Studiedag voor Poëzieweek 2019, we organiseren samen met De Centrale een avond rond Nâzim Hikmet, en ter voorbereiding van een poëziebundel in Vlaamse Gebarentaal geven we samen met Doof Vlaanderen, VGCT en Vi-taal drie sessie Kijk! Poëzie op 26.01, 2.03 en 23.03. De Poëzieweek openen we samen met Antwerpen Boekenstad en Arenberg in Antwerpen met de show Tom Lanoye & Gasten: VRIJ – WIJ?. We gaan de muzikale tour op samen met Orgelkring De Principaal voor poëzie en orgel bij Bruegel en slaan nogmaals de handen in elkaar met De Centrale voor Dichten in het STAM. Eind maart helpen we mee aan het poëzieluik van het Passa Porta Festival, dat doen we samen met Passa Porta uiteraard en Midis de la Poésie (meer info volgt later!). In samenwerking met Dienst Cultuur Stad Gent en de Nederlandse School der Poëzie maken we ons sterk voor poëzie bij de jeugd in het Vers Poëzie Revue. Een studiedag rond rouw en poëzie bewerkstelligen we samen met de KANTL, POWEZIE (UGent) en de KU Leuven en we sluiten ons voorjaar samen af met Antwerpen Boekenstad voor Versopolis @Felix Poetry Festival.

Daarnaast vieren en presenteren we de nieuwe bundel over Paul Snoek.

Poëzie Rendez-Vous is terug om je middagpauze op te fleuren met Paul Demets en David Nolens.

Er is ook plaats voor poëzieleesgroepen op onze zolder: prof Yves T'Sjoen (UGent) en Carl De Strycker geven tot driemaal toe poëzieverdieping: ze bespreken Niemandsandsnacht van Annemarie Estor, International Bakery van David Nolens en Verborgen tuinen van Anneke Brassinga. We geven ook enkele lezingen op locatie: een keer over Beeld- en muziekgedichten en twee keer over poëzie na 1945 (in Aalst en Lochristi) en ten slotte brengt Carl De Strycker de hoogtepunten van de poëzie uit de canon in de KANTL.

Te gast in poëziecentrum: de leesgroep van Martine Wenderickx en de boekvoorstelling van Kolonies door Tomasz Rozycki en die van Vonk door Claude van den Berge.

Onze Dichter des Vaderlands presenteert voor de derde keer Poëzie Publique, dit keer in de Universiteit van Gent.

 

De volledige kalender vind je hier digitaal terug en kan je natuurlijk komen ophalen in Poëziecentrum en terugvinden op verschillende locaties in Gent!