Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Aanvraag gratis les "Poëzie schrijven met kleuters"

Het nieuwe schooljaar is net begonnen. Ben jij ook nog op zoek naar inspiratie? Wil je jouw leerlingen uit de kleuterklas eens verrassen met een andere les? Wil je de kinderen zelf verhalen laten vertellen of laten schrijven? Wij leveren je graag gratis een kant en klare les aan over hoe je in het kleuteronderwijs (en bij uitbreiding het lager onderwijs) met poëzie aan de slag kan gaan.

 
Inez Coomans (ervaring als leerkracht kleuteronderwijs) deelt speciaal voor de start van het nieuwe schooljaar haar favoriete les over poëzie met jou. In deze les focust ze op de insteek 'poëzie schrijven met kleuters'. In verschillende stappen schrijf je al spelenderwijs een gedicht met jouw kleine dichters in wording.

Poëziecentrum stuurt voor het vierde jaar op rij rond 01/09 gratis een kant en klare poëzieles de wereld in. Dit jaar richten we ons voor de eerste keer op de doelgroep van leerkrachten kleuteronderwijs, omdat we er van overtuigd zijn dat werken met poëzie ook al op jonge leeftijd kan.

Ben je op zoek naar een uitgewerkte poëzieles voor het lager en het secundair onderwijs? Snuister dan in het aanbod gratis poëzielessen van de voorgaande jaren. We deelden al lessen voor de 2e en 3e graad secundair onderwijs, eentje specifiek voor de eerste graad secundair onderwijs en vorig jaar deelden we een les voor het basisonderwijs. We stelden ook nog gratis poëzielessen ter beschikking voor andere gelegenheden. Die kun je hier terugvinden.

We zijn benieuwd naar de resultaten van de poëzieles. Stuur ons een mailtje met jouw feedback of deel de resultaten online (en tag daarbij @poeziecentrum en @inezcoomans op Instagram).

Blijf je graag op de hoogte van dit soort nieuws voor leerkrachten (naar aanleiding van een gratis les, Poëzieweek, de Gouden Poëziemedaille,...) stuur dan een mailtje naar Poëziecentrum en wij voegen je toe aan de mailinglijst.

Poëziecentrum wenst alle leerkrachten een geweldig schooljaar toe!