Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

tento-hasselt.jpg

workshop toverdieren
Villa Verbeelding

29 oktober 2017 - 31 maart 2018: Tentoonstelling. Soort van tovenaars: prijsbeesten in de kinderpoëzie

Oelewappers* en Labekakken*, opgelet! Villa Verbeelding en Poëziecentrum organiseren een tentoonstelling met de mooiste gedichten van de laureaten van de Gouden Poëziemedaille.

* vergeten woorden van Jaap Robben

Met gedichten van Jaap Robben, Edward van de Vendel, Bette Westera, Hans & Monique Hagen en met betoverende illustraties van Benjamin Leroy, Mattias De Leeuw, Sylvia Weve en Charlotte Dematons.

Stap in een cirkel vol wonderlijke stoelen die hun geheimen prijsgeven aan wie goed zoekt. in de kijkkastjes van de dichters ontdek je foto's en inspirerende voorwerpen. Je ziet originele illustraties en schetsen van de illustratoren, die hun kastjes vormgaven in hun eigen stijl. Samen toveren woord en beeld nieuwe werelden tevoorschijn.

Op zondag 19 november is er een speciale Kunstendag voor Kinderen met gratis vertelsessie door Edward van de Vendel, de muzikale voorstelling Circusnacht van Mattias de Leeuw en op elke verdieping een activiteit rond kinderpoëzie.

Tijdens schoolvakanties, in de Poëzieweek (25-31 januari 2018) en tijdens de Krokuskriebels (10-18 februari 2018) worden er workshops georganiseerd.

Praktisch

Datum: 29 oktober 2017 - 31 maart 2018 (woe-za en de 1e zondag van de maand, telkens van 14u00 tot 17u00)
Locatie: Villa Verbeelding, Bampslaan 35, B-3500 Hasselt (vlakbij station)
Toegang: standaard € 4; gids: € 35.
-18 en scholen: € 2, andere groepen (+10): € 3
Meer informatie: Villa Verbeelding

Na 31 maart gaat deze tentoonstelling ook reizen. Wil je ze ook in jouw bibliotheek? Neem dan contact op via info@villaverbeelding.be of +32 11 22 26 24

De Gouden Poëziemedaille is een project van Poëziecentrum en CANON Cultuurcel. Sinds 2014 bekronen ze tweejaarlijks de beste kinderpoëziebundel van de lage landen met een Gouden Poëziemedaille. Daarnaast worden ook Poëziesterren uitgereikt via een stemcampagne in het kleuter- en basisonderwijs. De kinderen bekronen per graad de beste gedichten met een Poëziester.