Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Belgium Bordelio, vol.2 - Diversen

In 2015 sloegen het Poëziecentrum te Gent en het Maison de la Poésie te Amay voor het eerst de handen in elkaar voor een Belgische bloemlezing: Belgium Bordelio. De bloemlezing bestond uit een gelijk aantal dichters aan beide kanten van de taalgrens. Die poëtische handreiking over de grens heen kreeg zo’n goed onthaal dat beide uitgeverijen dit jaar met een vervolgbundel komen: Belgium Bordelio II.

Ditmaal was de samenstelling geheel in handen van Jan H. Mysjkin. Het twintigtal stemmen over de generaties heen getuigt van de diversiteit van de hedendaagse poëzie in België en biedt samen een bijzonder en kleurrijk gezicht van een prettig gestoorde rommeligheid. Opgenomen dichters zijn o.a.: Inge Braeckman, Charles Ducal, Annemarie Estor, Rose-Marie Francois, Mark Insingel, Gioia Kayaga, Werner Lambersy, Jan Lauwereyns, Els Moors, Yves Namur, Volauvent, ... De publicatie van de bundel zal gepaard gaan met een ‘Belgium Bordelio Tour’ die de belangrijkste steden van het land zal aandoen.

Jan H. Mysjkin was in 1990 de laatste laureaat van de Belgische Staatsprijs voor Vertalingen voor zijn vertaalwerk uit het Frans in het Nederlands. In 2009 werden hij en Pierre Gallissaires door het Nederlandse Letterenfonds bekroond met de Brockway Prize voor hun vertalingen uit het Nederlands in het Frans.

Samenstelling, inleiding en biobibliografische aantekeningen door Jan H. Mysjkin. Vertaling door Jan H. Mysjkin, deels in samenwerking met Pierre Gallissaires.

Publicatiejaar: 2017
Aantal pagina's: 548
Prijs: € 22,50
ISBN 9789056551261

bestel