Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Alsof er niets is gebeurd. Een jaar nieuws in gedichten - Diversen

Wat hebben Bashar El-Assad, kroonprinses Elisabeth en klokkenluider Chelsea Manning gemeen? Ze waren allemaal het onderwerp van poëzie.  Het Radio 1-programma Bonus vroeg het afgelopen jaar (2016-2017) elke week een dichter om even stil te staan bij de actualiteit en die te verwerken in een gedicht.

De inspiratie bleek uit alle hoeken en van alle kanten te komen: van de martelgevangenissen in Syrië tot de inauguratie van Donald Trump. Maar ook de 'kleinere' actualiteit stolde soms in een gedicht: de ontdekking van gigantische dinosauruspootafdrukken, of een ode aan het openbare zwembad.

Poëzie verpakt de werkelijkheid anders dan de journalistiek. Soms mooier, vaak rauwer. En altijd persoonlijker en gelaagder. Dat maakt de reeks Bonusgedichten tot een tijdsdocument waar je als lezer nog lang bij stil kunt blijven staan, ook als de krantenpagina's al beginnen te vergelen.

Met onuitgegeven werk van Paul Demets, Maud Vanhauwaert, Maarten Inghels, Charlotte Van den Broeck, Amina Belorf, Yannick Dangre, Luuk Gruwez, Lotte Dodion, Annemarie Estor, Dimitri Casteleyn, Lies Van Gasse, Peter Holvoet Hanssen, Aya Sabi, Peter Theunynck, David Troch, Roel Richelieu van Londersele, Paul Claes, Ruth Lasters, Carmien Michels, Jeroen Theunissen, Michaël Vandebril, Max Temmerman, Maarten Goethals, Joke van Leeuwen en Charles Ducal.  

Een samenwerking van Radio 1 en het Poëziecentrum.

Publicatiejaa: 2017
Pagina's: 113
ISBN 9789056552374
Prijs: € 19,95

 

bestel