Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

39e Poëziewedstrijd Harelbeke

Deadline: 
vr 24 november 2017, 22u45
Organisatie: 
Stad Harelbeke

De stad Harelbeke schrijft voor de 39ste keer een poëziewedstrijd uit. De prijsuitreiking gaat door tijdens de Dag van het Woord op zaterdag 3 februari 2018 om 10u.

  • De poëziewedstrijd bestaat uit twee categorieën:  

    een wedstrijd voor jonge dichters  die op 31 december 2017 nog geen 26 jaar zijn geworden;

    een wedstrijd voor dichters van 26 jaar en ouder op 1 januari 2018.

    U kan op basis van uw leeftijd dus uitsluitend aan één van beide categorieën deelnemen.
    PRIJZEN

    Aan de laureaten van de poëziewedstrijd voor dichters jonger dan 26 jaar worden de volgende geldprijzen geschonken: €500 – €250 – €100 – €75 – €75.

    Er wordt tevens een aanmoedigingsprijs van €50 euro geschonken voor de beste inzending onder de jonge dichters die op die op 31 december 2017 nog gen 16 jaar zijn geworden.

    Aan de laureaten van de poëziewedstrijd voor dichters vanaf 26 jaar worden de volgende geldprijzen geschonken: €1.000 – €375 – €250 – €125.

    De eerste prijs in de categorie – 26 jaar wordt als postuum eerbetoon aan de stichter en bezieler, de André Velghe prijs genoemd.

    Naast de geldprijzen krijgen laureaten ook een getuigschrift en enkele boeken.

    De prijzen worden niet uitgereikt indien de jury van oordeel is dat er geen inzendingen van voldoende kwaliteit zijn. In elke categorie kan er ook één eervolle vermelding zijn.
    JURY

    De jury voor de editie van 2018 bestaat uit Sylvie Marie, Herman Leenders en Philip Hoorne. De leden van het Harelbeekse beheersorgaan voor culturele infrastructuur en instellingen stellen één van hun leden aan als secretaris van de jury.

    VOORWAARDEN

  •     De jury zal enkel onuitgegeven en/of niet eerder bekroonde gedichten lauweren. Mocht u een werk inzenden dat al is uitgegeven en/of dat al is bekroond, dan zal de jury dat werk niet selecteren.
  •     Elke deelnemer mag één tot drie gedichten inzenden. Hij of zij kiest zelf het onderwerp of het thema waarover hij of zij wil schrijven. Deze gedichten dienen geschreven in de Nederlandse taal.
  • De werken dragen een schuilnaam of kenspreuk (NIET de naam van de auteur). Een bijgevoegd document vermeldt de schuilnaam of kenspreuk en bevat de persoonlijke gegevens van de inzender: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres (indien de kandidaat er één heeft) en geboortedatum. Wie de gedichten via de website inzendt, moet zijn of haar persoonlijke gegevens – het liefst via een Worddocument – samen met de gedichten uploaden.
  • Door aan de wedstrijd deel te nemen, aanvaardt de inzender het reglement en elke beslissing van de jury en de stad Harelbeke en geeft hij of zij toestemming om zijn of haar werk in de bundel met bekroonde werken te laten publiceren die bij elke editie wordt samengesteld.
  • De wedstrijd start op maandag 17 juli 2017.
  • De laatste dag om gedichten in te zenden is vrijdag 24 november 2017.
  • De gedichten dienen geüpload te worden op de website van CC Het Spoor: www.cchetspoor.be
  • Bij het uploaden dient men de categorie aan te vinken waaraan men deelneemt: ‘poëziewedstrijd -26 jaar’ of ‘poëziewedstrijd +26 jaar’. Alle documenten moeten afzonderlijk worden geüpload!
  • Kandidaten kunnen er ook voor kiezen hun gedichten per post op te sturen.

    In dat geval dienen alle documenten (verschillende gedichten + bijgevoegd document met de schuilnaam/kenspreuk en persoonlijke gegevens) in viervoud te worden opgestuurd naar:

    CC het SPOOR
    Eilandstraat 6
    8530 Harelbeke

    Op de omslag te vermelden: ‘poëziewedstrijd -26 jaar’ of ‘poëziewedstrijd +26 jaar’.

    De werken worden niet teruggestuurd.

    PRIJSUITREIKING

    De prijsuitreiking vindt plaats in CC het SPOOR te Harelbeke, tijdens de 39ste Dag van het Woord op zaterdag 3 februari 2018 om 10.00 u.

    Een bundel met de bekroonde en geselecteerde werken wordt tijdens de Dag van het Woord gratis aan de aanwezigen aangeboden. Nadien zijn die bundels te koop.
    CONTACT

    Wie vragen over de wedstrijd heeft, neemt contact op met de medewerkers van CC het SPOOR door te mailen naar onthaal@cchetspoor.be of door te bellen op het nummer 056 73 34 20.