Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vakgroep_letterkunde_ugent.jpeg

Vakgroep Letterkunde UGent

Voordrachtencarrousel Literaire Alumni UGent

De voordrachtencarrousel "literaire alumni" biedt een platform aan schrijvers-alumni die aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Gent een opleiding volgden. De auteurs hebben intussen een literair oeuvre op hun naam of staan aan het begin van een literaire loopbaan. Schrijvers onder wie Herman Brusselmans, Johan de Boose, Heleen Debruyne, Stefan Hertmans, Pol Hoste, Tom Lanoye, Els Moors, Miriam Van hee en Guido van Heulendonk keren voor een voordracht terug naar de faculteit. Zij reflecteren over de maatschappelijke rol van de universiteit toen en nu en lezen voor uit eigen werk. De studenten letteren (Filologica) worden nauw betrokken bij het initiatief en leveren de research en/of gaan in gesprek met de schrijvers.

CD Doodgewoon - Bette Westera

Betta Westera werd met haar poëziebundel Doodgewoon  bekroond met de Gouden Poëziemedaille 2016.

Sinds 1 november is naast het boek ook de CD Doodgewoon verkrijgbaar. De CD bevat 5 liedjes en 12 gedichten voorgedragen door Bram van der Vlugt.

 

Dichter gezocht voor afstudeerwerk fotografie

Marc Bauwens studeert fotografie aan het CVO/KISP.  Vanaf eind januari 2018 zal hij zich voor een jaar focussen op het afstudeerwerk, de zogenaamde portfolio, gekoppeld aan een tentoonstelling in de Zebrastraat. De bedoeling is een project te realiseren van synergie of symbiose tussen poëzie en fotografie, waarbij het geheel meer is dan de som van de delen.

Woord en beeld moeten dus beiden sterk genoeg zijn om volledig autonoom te kunnen staan, maar ze moeten elkaar op een intense wijze versterken zodat de kijker/lezer dieper geraakt wordt.

Passa Porta - Passages - Molenbeek, 2 en 3 december

Gedurende het eerste weekend van december verwelkomen Passa Porta en het Brussels Dichterscollectief u onder de Sint-Jan-Baptistkerk van Molenbeek, waar ze de poëtische rijkdom van Brussel naar voren brengen. Turken, Grieken, Berbers en soefi’s zijn de taal- en cultuurgemeenschappen die in het licht worden gezet. Vrienden, schrijvers en muzikanten presenteren een inspirerende zoektocht...

Delphine Lecompte - Western - Verhaerenmuseum 21 november 20u

In haar nieuwste bundel 'Western' stelt Delphine Lecompte zich de vraag "hoeveel cowboy er schuilt in elke mens". Lankmoedige indianen, bedeesde cowboys, vrijmoedige cowgirls, balorige bizons, bijziende sheriffs, polemische coyotes: iedereen is welkom op deze avond vol ongrijpbare verzen en rijmen!

anton_vlaskop.jpg

Archief Anton Vlaskop

Voorstelling van het boek 'Anton Vlaskop'

10 jaar geleden overleed de Wase dichter Anton Vlaskop. Zijn zoon, Bart Tettelin, stelde een boek samen over zijn literaire leven. Voorstelling van het boek Anton Vlaskop: Documentografie van een literair talent op zondag 26 november 2017 van 11 tot 12 uur.

Zaterdag 25 november 2017: Literaire living

Nominaties VSB Poëzieprijs 2018 bekend

De beste Nederlandstalige dichtbundels van het afgelopen jaar zijn - volgens de jury- die van Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld. Zij maken daarmee kans op de VSB Poëzieprijs 2018.

Draag bij aan een spannende bundel essays over poëzie

Het uitgeven van poëzie staat onder druk, van essays nog meer en van essays over poëzie misschien wel het meest, daarom doen we graag een beroep op u!

Ruim aanbod tweedehands dichtbundels aan 1 euro

De herfst doet zijn intrede. Niet alleen de bomen verliezen hun blaren, maar ook Poëziecentrum houdt opruiming. De komende weken wordt een ruime keuze uit het antiquariaatsaanbod van Poëziecentrum voor € 1/stuk te koop aangeboden. Grote namen, kleine namen, mannen, vrouwen, dikke verzamelbundels, dunne ... Alles gaat zonder onderscheid aan € 1 de deur uit.