Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Lessuggesties Poezieweek 2018 on line

Van 25 januari tot 31 januari richt Poëzieweek weer de spots op dichters en poëten met als thema 'Theater'. Leerkrachten uit het basisonderwijs en uit het secundair/voortgezet onderwijs kunnen nu al inspiratie op doen met de lessuggesties ontwikkeld door Iedereen Leest, Stichting Lezen Nederland, Poëziecentrum en CPNB.

Dichter Andries Bezuidenhout te gast op Week van de Afrikaanse Roman

Van 29 september t/m 8 oktober 2017 vindt in Nederland en Vlaanderen de derde editie van de Week van de Afrikaanse roman plaats. De Afrikaanse schrijvers die aan deze literaire roadshow deelnemen zijn: Amy Jephta, Ingrid Winterbach, Rudie van Rensburg, Suzie Matlhola en Willem Anker. Een speciale gast tijdens deze roadshow is de Zuid-Afrikaanse dichter, muzikant en academicus Andries Bezuidenhout.

TOTAAL-wedstrijd

Deadline: 
30 september 2017
Organisatie: 
Jeugd & Poëzie

Poezie in Nederland - een onderzoeksrapport

Op vraag van Stichting Lezen Nederland onderzocht Kila van der Starre (Universiteit Utrecht)  hoe volwassenen in Nederland met poëzie in aanraking komen.

9e Turing Gedichtenwedstrijd van start

Voor de 9e keer al richten de Turing Foundation en Poëzieclub de Turing Gedichtenwedstrijd in. Met de hoofdprijs van € 10.000, het hoogste geldbedrag voor één gedicht ter wereld, is de Turing Gedichtenwedstrijd uniek in z'n soort. En ook de andere prijzen zijn niet mis: de tweede prijs bedraagt € 5.000 en de derde prijs € 2.000.

9e Turing Gedichtenwedstrijd

Deadline: 
15 november 2017
Organisatie: 
Turing Foundation en Poëzieclub

Dichter uit de Schaduw

Deadline: 
07 oktober 2017
Organisatie: 
Cultuurkapel De Schaduw

Hans Tentije wint de Constantijn Huygens-prijs 2017

In het radioprogramma Kunststof (NPO 1) is op maandag 11 september 2017 bekendgemaakt dat de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs 2017 toegekend is aan Hans Tentije voor zijn hele oeuvre. De Huygens-prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt

Zaterdag 23 september 2017: TELETXT op Sorry, not sorry Festival

TELETXT onderzoekt tekst in de publieke ruimte. In dit eerste literair labo zetten we streetart tegenover straatpoëzie. Specialisten uit het veld reflecteren samen over het onderwerp in een debat. Een van de deelnemers aan het debat is Kila van der Starre van het initiatief Straatpoëzie.

Terras #12 Catacomben

Terras #12 gaat ondergronds, in de veronderstelling dat er in de krochten van de kunst meer valt te halen dan op de bel-etages met hun cleane salons.