Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

21 maart 2018
Gent

Boekvoorstelling 'Blauwboek' - Peter Holvoet-Hanssen

Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin (Polis) is het poëzietestament (bij leven) van dichter-troubadour Peter Holvoet-Hanssen. N.a.v. de Wereldpoëziedag nodigt hij de Senegalese dichter-wever Lamine Diouf uit met wie hij een lang gedicht maakte als een vliegend tapijt. Special guest is Mauro Pawlowski. Receptie na afloop.

Vrijhaven naar Nergens

Vrijhaven naar Nergens
kOen moerman

Interview met Dichterscollectief Vrijhaven

Woensdag 21 maart is het dichterscollectief Vrijhaven te gast in het Poëzie rendez-vous waar ze hun sociaal-artistieke bundel Naar nergens voorstellenMaar wie zijn Ann Cael, Peter Holvoet-Hanssen en Kenny Callens precies, de drie dichters achter het collectief? 

Poezie Top 10 februari 2018

De Canadees-Indiase dichteres Rupi Kaur zet haar veroveringstocht in Vlaanderen verder. De drie eerste plaatsen in de Vlaamse Poëzie Top 10 worden immers door haar ingenomen. Haar twee Engelstalige dichtbundels doen het al een paar maand zeer goed, maar voor het eerst duikt ook de Nederlandstalige vertaling 'Melk en honing' op op de derde plaats van de top 10.

Write now! 2018

Deadline: 
03 april 2018
Organisatie: 
Write now!

Write now! 2018

Write now! 2018
Write now!

Schrijfwedstrijd Write now! 2018

Zoek jij een podium voor jouw taal? Wil jij graag gelezen worden en jouw schrijfskills verder ontwikkelen? Doe dan mee aan Write Now!, dé schrijfwedstrijd voor jong talent van 15 t/m 24 jaar.

Hugo Clausmaand in de shop

Op 19 maart 2018 is het tien jaar geleden dat dichter, schilder en filmmaker Hugo Claus overleed. Talloze literaire en culturele organisaties grijpen die gelegenheid aan om de auteur en zijn werk dit jaar nog eens extra in de kijker te zetten. En ook de shop van Poëziecentrum zet de dichter in de kijker!

LiteratuurPrijs Zeist 2018: gedichtenwedstrijd

Deadline: 
30 juni 2018
Organisatie: 
Stichting Literaire Activiteiten Zeist

Jongeren Poëziewedstrijd: We komen om te verbinden

Deadline: 
14 april 2018
Organisatie: 
Stichting Granate

Peter Verhelst kroont 7BVWKD Secundair Kunsinstituut Gent als winnaar van Dichter bij Verhelst

Auteur van het Poëzieweekgeschenk 2018 Peter Verhelst riep alle studenten van de Lage Landen op om zijn gedichten om te zetten naar een kleine of grote vertaling, en om die interpretaties de wereld in te sturen via #dichterbijverhelst. Die oproep werd massaal gehoord en resulteerde in meer dan 120 verschillende acties, filmpjes en foto’s van leerlingen die de woorden van Peter Verhelst op hun eigen manier naar buiten brachten. Na een lange deliberatieperiode is de eenkoppige jury, bestaande uit niemand minder dan Peter Verhelst zelf, tot een winnaar gekomen: 7BVWKD Secundair kunstinstituut Gent.

Meander PoëZiewedstrijd

Deadline: 
30 april 2018
Organisatie: 
Meander