Laurence Vielle schrijft haar eerste Gedicht des Vaderlands

Vanaf Gedichtendag, op 28 januari 2016, wordt Laurence Vielle de nieuwe Dichter des Vaderlands van België. De Brusselse dichteres neemt de fakkel van Charles Ducal over en zal zoveel mogelijk mensen verrassen met poëzie in de straat, in de media, op school, in de trein, … met gedichten die het vaderland aanbelangen. Evengoed is het haar missie om de Belgische dichters en hun poëzie in het hele land meer ruchtbaarheid te geven. Aan de vooravond van Gedichtendag stelde ze haar eerste Gedicht des Vaderlands voor, getiteld 'Doortocht'. Lees het gedicht hier. Mis haar volgende gedichten niet, schrijf je in op deDichter des Vaderlands nieuwsbrief .

Sinds Gedichtendag 2014 werd Charles Ducal Dichter des Vaderlands van België. Dichter des Vaderlands is een literair project dat bruggen wil slaan tussen de verschillende taalgemeenschappen in ons land dankzij en omwille van de poëzie; het project wil bovendien onderzoekenhoe poëzie in de maatschappij kan functioneren.  

Aan de vooravond van Gedichtendag wordt deze literaire eretitel officieel overgedragen. En een nieuwe Dichter des Vaderlands, dat moet gevierd! Uiteraard doen we dat met nog meer poëzie. In de bookshop van Passa Porta bent u welkom voor een avondvullend literair programma rond Belgische poëzie en haar vertalers op woensdag 27 januari 2016 om 20 uur. Op het programma staan de kersverse Dichter des Vaderlands Laurence Vielle en haar ambassadeur Charles Ducal, de Belgische dichters Antoine Wauters en Michaël Vandebril, en de Nederlandse dichter Willem Van Toorn, vertalers Daniel Cunin, Katelijne De Vuyst en Jan H. Mysjkin, en tal van andere gasten.

Foto © Andy Huysmans

Praktisch

Datum: Woensdag 27 januari 2016, avondprogramma om 20 uur
Locatie: Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
Toegang: € 7 / € 5 (studenten en werkzoekenden)
Info en reserveren: info [at] passaporta [dot] be of 02 226 04 54, uiterlijk 25/01/2016

Een organisatie van Poëziecentrum, VONK & Zonen, Maison de la Poésie Namur, Maison de la Poésie d’Amay, fiEstival maelstrÖm, Midis de la Poésie, Poème 2, De Morgen, Vers l'Avenir, GrenzEcho, Passa Porta, met de steun van de Nationale Loterij.

Gerelateerd project: Dichter des Vaderlands (België)